Uluğ işçileri Ankara’ya yürüyor: Kazanan biz olacağız

EMEK SERVİSİ

Uluğ Enerji patronlarının toplu iş sözleşmesinde sefalet ücreti dayatmasına karşı iş bırakan işçilerin Ankara’ya yürüyüşü sürüyor. Önceki gün Çanakkale’den Ankara’ya haklarını aramak için yürüyüş başlatan DİSK Enerji Sen üyesi işçiler dün Balıkesir’e ulaştı.

“İnsanca yaşayacak bir ücret için, çocuklarımızın rızkını patronların iki dudağı arasına bırakmamak için, ‘9 bin 600 liraya sen çalış Taylan Bey demek için yürüyoruz” diyen işçiler, Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda açıklama yaptı.  

Açıklamada, “Biz kazandığımız zaman tüm enerji işçileri kazanacak. Bu yüzden bugün bize yalanlar söylüyorlar. İşçilerin onayı olmayan hiçbir maddenin altına bu sendika imza atmayacak. Çocuklarımızın yüzünü güldürecek düzeni beraber hayata geçireceğiz. Enerji işçilerine yakışır gerçek bir toplu iş sözleşmesini hayata geçirene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” denildi. “Enerji işçileri kararlı ve çözüm istiyor” denilen açıklamada, şunlar ifade edildi: “Memleketin dört bir yanındaki enerji işçisi arkadaşlarımıza söz veriyoruz. Enerji işçilerinin kararlılığını iyi duyun. İnançlıyız, kararlıyız, doğruyuz, haklıyız. Yola devam ediyoruz. Biz Uluğ’da yaşanan hukuksuzluğa ve şirketin yalanlarına dur demek için yürüyoruz. Haklarımız için geliyoruz.” İşçiler, “Sefalete mahkûm olmayacağız” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.