Türkiye’nin Uluslar Ligi serüveni bugün oynanacak Faroe Adaları maçıyla başlayacak. C Ligi 1. Grup’taki maç saat 21.45’te başlayacak ve TRT 1’den naklen yayımlanacak.

Uluslar Ligi start alıyor
Fotoğraf: Depo Photos

Spor Servisi

Türkiye Ulusal Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki ilk maçında bugün Faroe Adaları'nı konuk edecek. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak mücadele, saat 21.45'te başlayacak. Mücadele, TRT 1'den naklen yayımlanacak. Karşılaşmada Malta Futbol Federasyonundan hakem Trustin Farrugia Cann düdük çalacak. Cann'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Luke Portelli ve Edward Spiteri yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Matthew De Gabriele olacak.

KUNTZ İLE YEDİNCİ MAÇ

Türkiye, Alman teknik adam Stefan Kuntz yönetiminde yedirci maçına Faroe Adaları karşısında çıkacak. Kırmızı-beyazlılar Kuntz ile çıktığı 6 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşarken, rakip fileleri 14 kez havalandırıp, kalesinde 9 gol gördü. Kuntz idaresinde oynadığı ilk maçta İstanbul'da Norveç ile 1-1 berabere kalan kırmızı-beyazlı ekip, ikinci müsabakasında deplasmanda Letonya'yı 2-1, üçüncü karşılaşmasında da sahasında Cebelitarık'ı 6-0 yendi. Türkiye Stefan Kuntz'la 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda dördüncü maçında ise deplasmanda Karadağ'ı 2-1 mağlup ederek play-off yarı finaline katılma hakkı elde etti. Türkiye play-off yarı finalinde Portekiz'e deplasmanda 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti. Türkiye son olarak hazırlık maçında Konya'da konuk ettiği İtalya'ya 3-2 yenildi.

Ulusal takım, Faroe Adaları mücadelesiyle 2022 yılındaki üçüncü maçını oynayacak. Kırımzı-beyazlılar bu yıl oynadığı ilk maçta deplasmanda Portekiz'e 3-1 mağlup olmuştu. Türkiye'nin tek golü Burak Yılmaz'dan gelmişti. Bu seneki ikinci mücadelesinde İtalya ile hazırlık maçında karşı karşıya gelen kırmızı-beyazlı ekip rakibine 3-2 yenildi. Türkiye'nin bu maçtaki gollerini Cengiz Ünder ve Serdar Dursun kaydetti. Türkiye geçen yıl oynadığı 16 karşılaşmada 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi yaşarken, bu maçlarda 32 gol atıp, kalesinde 25 gole engel olamadı. Kırmızı-beyazlılar, Faroe Adaları maçıyla tarihinde 605. kez sahaya çıkacak. Türkiye, 99 yıllık tarihinde 327'si resmi, 277'si özel 604 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 230 galibiyet, 144 beraberlik ve 230 yenilgi yaşadı. Ulusal takım, 258'i deplasmanda, 263'ü evinde, 83'ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten toplam 810 gol attı, kalesinde 868 gol gördü.

Bugüne kadar 90 farklı ülke ulusal takımıyla mücadele eden ulusal takım, 604 karşılaşmanın 521'ini Avrupa, 33'ünü Asya, 23'ünü Amerika, 24'ünü Afrika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı. Türkiye 604 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti. Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

FAROE İLE İKİNCİ MAÇ

Ulusal takım, Faroe Adaları ile tarihinde ikinci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ilk ve tek maç, 15 Temmuz 1991'de Faroe Adaları'nda oynandı. Özel maç, 1-1 sona erdi. Sepp Piontek yönetimindeki Türkiye'nin tek golünü 75. dakikada Hami Mandıralı attı.