Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, 2 - 5 Haziran 2022 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Festival kapsamında Emek Ödülleri Şerif Sezer ve Cezmi Baskın'a verilecek.

Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, ikinci yılında sinemaseverlerle buluşacak

Diyarbakır kentini sinema profesyonelleriyle bir araya getiren Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, ikinci yılında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşlığında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, 2 - 5 Haziran 2022 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

Yönetmen-Yapımcı Serhat Gönen’in direktörlüğünde düzenlenecek olan festival, Diyarbakır’da günümüze kadar sürekliliği olan bir festival olmamasının eksikliğini tamamlamak amacıyla yola çıkmıştı. Yenişehir Belediyesi ve Sur Belediyesi’nin de desteklediği festival, bu yıl Karavil Grup sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

KISA FİLMLERE 40 BİN TL DEĞERİNDE ÖDÜL

Kısa film yapımcılarını, sinema sektörü profesyonellerini ve Diyarbakırlı sinemaseverleri Diyarbakır’da bir çatı altına toplamayı hedefleyen festival, bu yıl ‘Uluslararası’ kategoriyi de bünyesine ekleyerek yoluna devam ediyor. Festivalin yarışma bölümü için kısa film başvuruları da 10 Nisan’da başladı. Festivale başvurular filmfreeway.com/DiyarbakirShortFilmFestival web sitesi üzerinden 20 Mayıs tarihine kadar yapılabiliyor. Festivalde bu yılki filmler; Ulusal Kısa Kurmaca, Ulusal Kısa Belgesel ve Uluslararası Kısa Film Yarışması olmak üzere üç ayrı kategori üzerinden değerlendirilecek. Festivale başvuran ve ana seçkiye seçilen kısa filmler, toplam 15 ödül heykelciği ve 40 bin TL’lik ödül için yarışacak. 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali’nde ayrıca kısa film yarışmasında yarışan filmlerin ve özel gösterim seçkisine alınan filmlerin gösterimleri de yapılacak. Aynı zamanda festival kapsamında; atölyeler, söyleşiler, sergiler ve masterclass çalışmaları da yapılacak.

EMEK ÖDÜLLERİ ŞERİF SEZER VE CEZMİ BASKIN'A

Festival kapsamında geçtiğimiz yıl verilen Sami Hazinses ve Sezai Karakoç adına takdim edilen emek ödüllerinin sahipleri de belli oldu.

Sinema sanatçısı Sami Hazinses adına verilen Emek Ödülü; “Yol”, “Hakkari’de Bir Mevsim”, “Av Zamanı”, “Babam ve Oğlum”, “Deli Deli Olma”, “Güneşi Gördüm” ve “Memleket” filmlerindeki ve “Çemberimde Gül Oya”, “Beyaz Gelincik”, “Karagül” ve “Benim Adım Melek” gibi dizilerde gösterdiği performansla hatırlanan sanatçı Şerif Sezer’e takdim edilecek. Sezai Karakoç adına verilen Emek Ödülü ise; “Rina”, “Beyaz Melek”, “Güneşi Gördüm”, “Beynelmilel”, “G.O.R.A.”, “Neşeli Hayat”, “Dokuz” ve “Mucize” gibi filmlerdeki ve “İkinci Bahar”, “Ayrılsak da Beraberiz”, “Akasya Durağı”, “Atiye”, “Kuzey Yıldızı İlk Aşk” ve “Yargı” gibi dizilerle bilinen sanatçı Cezmi Baskın’a takdim edilecek. Şerif Sezer ve Cezmi Baskın’a ödülleri, 2 Haziran akşamı gerçekleştirilecek olan festivalin açılış töreninde sunulacak.