22, Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali hazırlıkları başladı. Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, 26 Haziran - 1 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde yarışacak filmlerlerle ilgili son başvuru tarihlerine dikkat çekti.

Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali başvuruları başladı

BİRGÜN / FRANKFURT

22. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, bu yıl 26 Haziran - 1 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacak. Kültürlerarası Transfer Derneği'nin düzenlediği festivalin başkanı Hüseyin Sıtkı, festival kapsamında gerçekleşecek uzun metrajlı, belgesel ve kısa film yarışmalarına başvuracak eserlere yönelik başvuru tarihleri ile yönetmeliklere dikkat çekti.

Bu yıl 22.ncisi düzenlenen Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali yarışmalarına başvurmak isteyenler, yarışmaya dair yönetmelik ve form bilgilerine festivalin internet sitesi https://www.turkfilmfestival.de adresinden ulaşabilecek.

Film başvuruları ise, https://filmfreeway.com/UluslararasiFrankfurtTurkFilmFestivali adresinden yapılabilecek.

Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Sıtkı, film kategorilerine göre başvuru adresi ve tarihlerini şöyle sıraladı:

1. "10. Alman Sinemacılar Gözü ile Türk Filmleri Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"

Başvuru adresi: basvuru-yarisma@turkfilmfestival.de
Son başvuru tarihi: 25 Mart 2022

2. “3. Ulusal Belgesel Film Yarışması”

Başvuru adresi: koordinasyon@ turkfilmfestival.de
Son başvuru tarihi: 31 Mart 2022

3. "14. Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması”

Başvuru adresi: kisafilm@ turkfilmfestival.de
Son başvuru tarihi: 31 Mart 2022

Yarışacak eserler Alman ve Türk sinemacılardan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye girecek filmlerin ödülleri ise sahiplerine festivalinin kapanış gecesinde takdim edilecek.