Konak Belediyesi, uluslararası bir mükemmellik ödülü olan “The International Property Awards(Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri)’dan dört projesiyle ödül aldı.

Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nden Konak’a dört ödül

BİRGÜN EGE

Konak Belediyesi, dünyanın en büyük, mimarlık proje yarışması olan “The International Property Awards(Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri)’dan dört ödül birden kazandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda İstiklal İlkokulu (Yenilikçi Öğrenme Merkezi), Yemişcizade (Alanyalı) Konağı, İkizevler ve Roman Kültür Merkezi projeleri ödüle layık görüldü. İstiklal İlkokulu ayrıca yarışmanın ikinci bölümü olan dünya finaline kalarak “En İyi Uluslararası Dünya Ödülleri” kategorisinde yarışmaya hak kazandı.

Mimar Belediye Başkanı olarak, uluslararası bir mükemmellik ödülü olarak kabul edilen “The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri)’dan dört ödül almanın öncelikle kendisine büyük bir gurur ve onur yaşattığını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentin tarihsel, kültürel mirasına sahip çıkmak ve bu mirası çağdaş yaşamla bütünleştirerek kent kültürüne yeniden kazandırma hedefinde olduklarını söyledi.

Batur, “Tarihsel ve kültürel mirasımıza sahip çıkmak, onu korumak ve gelecek nesillere aktarmak çok önemli. Yerel yönetimler olarak bu konuda bize çok büyük görevler düşüyor. Mimar bir belediye başkanı olarak görev yapmaktan büyük onur duyduğum Konak, tarihi yapılarıyla, dokusuyla geçmişten günümüze büyük bir miras taşıyor. Hedefimiz bu mirası, gelecek nesillere aktarmak. Aldığımız bu ödül bize doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi. Bu ödülü Konaklı hemşehrilerimize kazandırmaktan son derece onur ve gurur duydum. Bu güzel projelerin ortaya çıkmasında destek veren kurum ve kuruluşlara, emek veren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

İSTİKLAL İLKOKULU DÜNYA FİNALİNDE YARIŞACAK

Jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonunda, İstiklal İlkokulu (Yenilikçi Öğrenme Merkezi) ile İkizevler beş yıldız alarak ödüle layık görüldü. Konak Belediyesi’nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile Kentimiz İzmir Derneği’nin destekleriyle yapımını tamamladığı İstiklal İlkokulu (Yenilikçi Öğrenme Merkezi), yarışmanın ikinci bölümü olan dünya finaline kaldı. Dünyanın her yerinden binlerce başvurunun yapıldığı yarışmada, Türkiye’den sadece 26 projeye ödül verilirken bu projelerden kamu sektörü olarak sadece Konak Belediyesi ödül aldı. Aynı zamanda Türkiye’den birinci bölümde ödül alan 26 projeden ikinci bölüme sadece İstiklal İlkokulu (Yenilikçi Öğrenme Merkezi) ile Konak Belediyesi kalarak büyük bir başarıya imza attı.