Dijitalleşme ve Yapay Zeka temelli Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü açılıyor. Kayseri’de bulunan Abdullah Gül Üniversitesi’nde göreve başlayan Prof. Dr. Rasim Dönmez, gündelik yaşamda her geçen gün daha çok yer alan yapay zeka kavramını uluslararası ilişkiler boyutuna taşımaya hazırlanıyor.   İnsan ve Toplum Bilimler Dekanı Prof. Dönmez, görev yaptığı üniversitede Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler […]

Uluslararası ilişkilerde yapay zeka

Dijitalleşme ve Yapay Zeka temelli Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü açılıyor. Kayseri’de bulunan Abdullah Gül Üniversitesi’nde göreve başlayan Prof. Dr. Rasim Dönmez, gündelik yaşamda her geçen gün daha çok yer alan yapay zeka kavramını uluslararası ilişkiler boyutuna taşımaya hazırlanıyor.  

İnsan ve Toplum Bilimler Dekanı Prof. Dönmez, görev yaptığı üniversitede Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, dijitalleşmeyi ve yapay zekayı temel alan yenilikçi müfredatıyla yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor.

Prof. Rasim Dönmez yapay zeka girişimiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Endüstri 4.0 ile dijitalleşen dünya, günümüz toplumunu, anlam dünyasını ve hatta insan yapısını değiştirmektedir: Sürücüsü olmayan arabalar, deposunda sadece robotların çalıştığı Amazon gibi büyük şirketler, yapay zeka ve büyük veri analizi gibi olgular gündelik hayatın sıradan bir parçası haline geldi. Bu durum hayatın her alanında olduğu gibi siyasette karar alma ve siyasi tahmin yapmada önemli bir olgu haline geldi” ifadelerini kullandı.

“Sosyal bilimler ve veri bilimini birleştirmeyi hedefleyen bir program hazırlığındayız. Stanford, Harvard, Princeton gibi dünyanın sadece bir kaç sayılı üniversitenin müfredatında yer almakla birlikte, Türkiye’de bir ilk olarak yeni öğretim döneminde bizde başlayacaktır” dedi.

İnsan ve Toplum Bilimler Dekanı Prof. Dr. Rasim Özgür Dönmez konu hakkında son olarak şunları söyledi:

“Çin, ABD gibi büyük güçlerin dış politikalarının yapay zeka ile kurgulandığı, Birleşik Arap Emirliklerinin yapay zeka bakanlığı kurduğu bu dönemde, ülkemizin uluslararası sistemde rekabet gücünü arttırmak ve gelecekte bu konuda yetişecek insan gücünü yetiştirmek için bu programı kuruyoruz. Üniversite sınavında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü tercih edecek arkadaşlarımızı Endüstri 4.0’ın getireceği yeni ve dinamik iş piyasasında söz sahibi olmaları için bize bekliyoruz.”