TAKSAV tarafından bu yıl 7.si düzenlenen Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başladı. İzmirliler 10 gün boyunca tiyatroya doyacak

Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başladı

BİRGÜN / İZMİR

TAKSAV tarafından düzenlenen 7. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başladı.17 Aralık’a kadar 10 gün sürecek festivalin bu yılki teması “Yaşamak” olarak belirlendi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde, festival yürüyüş korteji ve sokak oyunları ile başlayan festivalin, TMMOB Mimarlık Merkezi’nde de açılış galası yapıldı.

CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner'in açılış konuşması ile başlayan törende, Prof.Dr. Özdemir Nutku’ya emek ödülü, tiyatro sanatçısı Nevra Serezli’ye onur ödülü verilirken, festivalin temasına uygun olarak yaşamak ödülü de İzmir Halk Tiyatrosu’na layık görüldü.

TAKSAV’a ve İzmir Tiyatro festivaline büyük emek verdiği belirtilen ve bu yıl hayatını kaybeden Arslan Yalçın’da unutulmayarak açılış gecesinde anıldı ve gecenin özel ödülü verildi.

Açılışa CHP Milletvekili Selin Sayek Böke, eski CHP Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ve CHP PM üyesi İlhan Cihaner, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu katıldı.

İzmir Merkez, Bergama, Karşıyaka, Buca, Gaziemir, Güzelyalı, Seferihisar, Konak, Karabağlar, Narlıdere, Bayramyeri ve Alsancak’taki 12 salonda, 3’ü yabancı olmak üzere toplam 27 oyunun oynanacağı festivalin yabancı konukları ise İran, Yunanistan ve Gürcistan olarak belirlendi.

izmir-tiyatro-festivali-yuruyus-korteji-ile-basladi-539659-1.

izmir-tiyatro-festivali-yuruyus-korteji-ile-basladi-539660-1.

izmir-tiyatro-festivali-yuruyus-korteji-ile-basladi-539637-1.

izmir-tiyatro-festivali-yuruyus-korteji-ile-basladi-539638-1.

izmir-tiyatro-festivali-yuruyus-korteji-ile-basladi-539639-1.