Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nın başvuruları başladı. Yarışmanın son başvuru tarihi 1 Mayıs 2020 olarak belirlendi

Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması başvuruları başladı

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasının başvuruları başladı. Yarışmanın son başvuru tarihi 1 Mayıs 2020 olarak açıklandı. Konu kısıtlamasının olmadığı yarışmanın tüm çizerlere açık olduğu bildirildi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da yer aldığı seçici kurulda; karikatüristler Kamil Masaracı, İzel Rozental, Sonay Yılmaz, Hicabi Demirci, Nazım Alpman, Ramize Erer, Çiğdem Demir, Yüksel Aksu, Serter Karataban ve Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk yer alıyor.

Yarışma sonuçları 20 Mayıs’ta açıklanacak, ödül töreni ise 19 Eylül’de gerçekleştirilecek. Ödül töreniyle birlikte tarihi Çöllüoğlu Hanı içerisinde, sergilenmeye değer görülen eserler ile ödül kazanan karikatürlerin yer aldığı bir sergi açılacak. Serginin 1 Ekim’e kadar açık kalacağı belirtildi.

ÖDÜLLER

Yarışmanın düzenleyicisi Milas Belediyesi tarafından; yarışmanın birincisine 7 bin 500, ikincisine 5 bin ve üçüncüsüne ise 3 bin lira ödül verileceği açıklandı.

Yarışmaya katılacak sanatçılar eserlerini "milasbelediyebasin@gmail.com" e-posta adreslerine göndermesi gerekiyor.