Bir astrofotoğrafçı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu sırasıyla hem Güneş hem de Ay'ın önünden geçerken görüntülemeyi başardı.

Uluslararası Uzay İstasyonu, Güneş ve Ay’ın önünden geçerken fotoğraflandı

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan fotoğrafçı Andrew McCarthy, birbirinden birkaç gün arayla çektiği fotoğraflarda ISS’in, Güneş’in ve Ay’ın önünde geçtiği anları yakaladı.

McCarthy bir saniyeden daha kısa bir süre içerisinde çektiği fotoğrafları Instagram hesabından yayınladı.

Webtekno’da yer alan habere göre, ilk olarak 6 Ekim’de Uluslararası Uzay İstasyonu’nu Dünya ile Güneş arasından geçerken yakalamak isteyen McCarthy, fotoğrafı çekmek için biri beyaz ışık filtreli diğeri hidrojen-alfa güneş teleskopuna bağlı iki dürbün kullandığınız ifade ediyor. Bu sayede hem Güneş’in yüzey detayları hem de Uluslararası Uzay İstasyonu fotoğrafta net bir şekilde görülebiliyor.

14 Ekim’de gerçekleştirilen ikinci çekimde ise amaç, yine Uluslararası Uzay İstasyonu’nu bu kez Ay’ın önünden geçerken yakalamaktı. McCarthy, çekim için doğru yeri bulmanın saatler aldığını ve net bir görüntü oluşturabilmek için geçişi yüksek kare hızında video olarak kaydettiğini ve görüntüleri birleştirdiğini aktarıyor.

Dünya’dan yaklaşık 408 km uzaklıkta olan ISS, saatte yaklaşık 27 bin km hızla ilerleyerek her 90 dakikada bir Dünya’nın yörüngesini tamamlıyor.

uluslararasi-uzay-istasyonu-gunes-ve-ay-in-onunden-gecerken-fotograflandi-801948-1.

uluslararasi-uzay-istasyonu-gunes-ve-ay-in-onunden-gecerken-fotograflandi-801949-1.

uluslararasi-uzay-istasyonu-gunes-ve-ay-in-onunden-gecerken-fotograflandi-801950-1.

uluslararasi-uzay-istasyonu-gunes-ve-ay-in-onunden-gecerken-fotograflandi-801951-1.