Her yıl Almanya’nın Heidelberg şehrinde Theater und Orchester Heidelberg tarafından düzenlenen Heidelberger Stückemarkt Festivali’nde bu yıl konuk ülke Türkiye’ydi. Festivalde yer alan metin yarışması bölümünde henüz sahnelenmemiş oyun metinleri okuma tiyatrosu şeklinde Almanya seyircisiyle buluştu. Oyun yazarı Ömer Kaçar, Recai Hallaç çevirisine sahip ‘Misafir’ adlı oyun metni ile Uluslararası Yazar Ödülü aldı. Almanca oyun metinlerinin […]

Uluslararası Yazar Ödülü Ömer Kaçar’a verildi

Her yıl Almanya’nın Heidelberg şehrinde Theater und Orchester Heidelberg tarafından düzenlenen Heidelberger Stückemarkt Festivali’nde bu yıl konuk ülke Türkiye’ydi.

Festivalde yer alan metin yarışması bölümünde henüz sahnelenmemiş oyun metinleri okuma tiyatrosu şeklinde Almanya seyircisiyle buluştu. Oyun yazarı Ömer Kaçar, Recai Hallaç çevirisine sahip ‘Misafir’ adlı oyun metni ile Uluslararası Yazar Ödülü aldı. Almanca oyun metinlerinin de dâhil olduğu yarışmada Ömer Kaçar’a seyirci oylamasıyla Seyirci Ödülü de verildi.

Tiyatro profesyonellerinden oluşan jüri, ‘öteki’ kavramını absürt bir dille ele alan ‘Misafir’ için “Kaçar’ın eseri yabancı düşmanlığı, nefret ve şiddet çekirdeğini inceliyor; bu önemli konuları mizah ve hızlı diyaloglar aracılığıyla önemsizleştirmeden erişilebilir kılıyor” açıklamasında bulundu.