Uluslararası ZurnaZen Festivali 2 Eylül’de başlıyor

BİRGÜN İZMİR

Bu yıl 5’incisi düzenlen Uluslararası festivale, 6’sı yabancı zurnacının yanı sıra ünlü sanatçı Hüsnü Şenlendirici ve kabak kemane sanatçısı Cafer Nazlıbaş sahne alacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Uluslararası ZurnaZen Festivali 2 Eylül tarihinde başlıyor. Uluslararası ZurnaZen Festivali'ne 6’sı Türk 6’sı yabancı toplam 12 zurna üstadı katılırken; festivalin Menteşe ayağında ünlü sanatçı Hüsnü Şenlendirici sahne alacak.

FESTİVAL 4 GÜN SÜRECEK

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Uluslararası ZurnaZen Festivali 2 Eylül Pazartesi günü Milas’ta dibekdereli 10 çocuk zurnacı eşliğinde kortej yürüyüşünün ardından Atapark'ta başlayacak. 3 Eylül Salı günü Marmaris 'te19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda, 4 Eylül Çarşamba Menteşe’de Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek olan festival, 5 Eylül Perşembe günü Fethiye’de Beşkaza Meydanı'nda son bulacak.

uluslararasi-zurnazen-festivali-2-eylul-de-basliyor-617591-1.

Uluslararası ZurnaZen Festivali'nde 12 zurna üstadı sahne alacak. 12 zurna üstadının 6’sı Türk 6’sını yabancı sanatçıdan oluşturuyor. 4 gün sürecek olan Uluslararası ZurnaZen Festivalinin Sanat Yönetmenliğini Ünal Yürük yapıyor. Festivalde Türkiye’den Halil Çokyürekli, Hasan Çakan, Haydar Gülcan Curacı, Şevket Almaz, Hakan Akarca, Veysel Girgin yer alırken Bulgaristan’dan , Petar Yulıev Alyoshev, Tayvan’dan Lın Yu-Cheng ve Hsıao Yı-Tıng, Makedonya’dan Mıljaım Dalıpı, Azerbaycan’dan Alafsar Rahımov, Mısır’dan Elsayed Housenı Atıa Elsayed performanslarını sergileyecekler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Uluslararası ZurnaZen Festivali'nde 4 gün boyunca kabak kemane sanatçısı Cafer Nazlıbaş ve 4 Eylül Menteşe ayağında da ünlü sanatçı Hüsnü Şenlendirici sahne alacak. Uluslararası ZurnaZen Festivaline yoğun katılım olması bekleniyor.