Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri sahiplerini buldu

Gazeteci Yazar Ümit Kaftancıoğlu, öldürülüşünün 38. yıl dönümünde Bakırköy’de düzenlenen programla anıldı. Anma etkinlikleri kapsamında Kaftancıoğlu adına düzenlenen öykü yarışmasında Öznur Babur birinci oldu. Bu yılın onur ödülü ise öldürülen Gazeteci Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe’ye verildi.

TRT İstanbul Radyosu Prodüktörü, Gazeteci Yazar Kaftancıoğlu, öldürülüşünün 38. yıl dönümünde Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri ve Anma Etkinliğine, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP İstanbul Milletvekilleri Zeynel Emre ve Ali Şeker, eski Milletvekili Süleyman Çelebi, Gazeteci Yazar Kadri Gürsel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Yalın Ses Yayınları tarafından Ümit Kaftancıoğlu adına 14. kez düzenlenen öykü yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaftancıoğlu, Kerimoğlu, Gürsel ve jüri adına Zeynep Aliye’nin açılış konuşmalarıyla başlayan anma etkinliğinde, Adnan Özyalçın, Mehmet Güler, Öner Yağcı, Zeynep Aliye, Enver Aysever, Feyza Akbulut Öner ve Hakan Cucunel’den oluşan seçici kurul tarafından ödüle layık bulunan öykü yazarlarına da ödülleri verildi. Ev adlı öyküsü ile Öznur Babur birinci seçilirken, Ertuğrul Özkeskin ikinci, Süleyman Savaş üçüncü oldu. Zeliha Ergün, Pelin Macit Kutlu, Mustafa Acet, Rasim Savak, Ramazan Güngör, Meriç Doruk ve Seyhan Aslan Hanotte de mansiyon ödülü aldı.

Anma etkinliğinde öldürülen Gazeteci Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe’ye de onur ödülü verildi. Etkinliğin sonunda Ender Balkır tarafından müzik dinletisi sunuldu. (ANKA)