Ümit Nevzat Uğurel unutulmadı

HABER MERKEZİ

ÖDP ve SOL Parti kurucusu, eski TMMOB yöneticisi, BirGün Gazetesi’nin kuruluş sürecinde büyük emek veren, TAKSAV Yönetim Kurulu üyesi Nevzat Uğurel unutulmadı. Uğurel anısına ODTÜ'de bir anma töreni düzenlendi. Anma töreninde Uğurel’in anısına ödül töreni gerçekleştirildi. Önceki gün ODTÜ Mezunları Derneği'nde yapılan anma törenine Uğurel’in sevenleri, ailesi ve arkadaşları katıldı. Uğurel’in anısına düzenlenen, “ODTÜ’de Doğanın Suyu Sesi Nefesi 2021 Fotoğraf Yarışması”nda birincilik Ödülü’nü Taner Aka, ikincilik ödülünü Ender Şenkaya, üçüncülük ödülünü Köksal Şahin, mansiyon ödüllerini Elif Dunay Baran ve Umut Tank aldı.

Törende Nevzat Uğurel’in eşi Ayşegül Uğurel bir konuşma yaptı. Eşinin hayatında olan herkese dokunduğunu söyleyen Uğurer, “Nevzatı kaybedişimizin üzerinden dokuz ay 23 gün geçti bugün. Onunki 65 yıl dolu dolu yaşanmış bir ömürdü. Hep çevresine yardımcı olmaya çalışan, sevecen, sıcacık bir yürekle, hep iyi bir dost, iyi bir sırdaş, iyi bir yoldaş, kendi deyimiyle iyi bir arkadaştı. Onun büyük, küçük her yaştan arkadaşı var. Herkesle paylaştığı bir sürü şey var. Hepimizin yaşamına bir şekilde dokundu” dedi. Eşinin örgütlü mücadeleye çok önem verdiğini kaydeden Uğurer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nevzat hep örgütlü mücadelenin en etkin yöntem olduğunu düşündü. Yaşamı boyunca da hep bunun savaşını verdi. Öğrencilik yılları… Sonrasında Şehir Plancıları Odası, TMMOB, parti mücadelesi, gazete, TAKSAV ilk aklıma gelenler. Bu uğraşıların arasında, ODTÜ ve Mezunlar Derneği hep öncelikli yer tuttu. Eymir Komisyonu’ndaki çalışmaları tıpkı insana verdiği değer gibiydi. Nevzat’ın, hep severek gönülden katılım sağladığı bir çalışma grubu oldu Eymir Komisyonu. Bu yılki yarışmayı ona adayan tüm komisyon arkadaşlarına yürekten sonsuz teşekkürler. Nevzat’ın ne denli yardımsever, özverili, sıcak, sevecen olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu onun yapısı oldu hep. Yaptığı şeyleri anlatıp, övünmeyi sevmeyen biri o. Bu yıl 65’inci yaşını kutlamıştık, hasta olduğu dönemlerdeydi yaş günü. .O hep de o yaşta kalacak bizim yüreğimizde. Umarım bizim oğlumuz Oytun gibi, tüm çocuklarımız, gençlerimiz onun yaşından daha fazlasını yaşarlar. Bu güzel doğa parçasını, Eymir’i, kent içindeki doğallığı hep görürler ve onlarda gelecek kuşaklara aktarabilirler.”

Ödül töreniyle birlikte fotoğrafların yer aldığı bir de sergi açıldı. Sergi, 11 Aralık’a kadar açık kalacak.