Muğla'ya giderek İYİ Parti Muğla İl Başkanı Şekerdağ'a teşekkür edeceğini açıklayan Ümit Özdağ, "Ancak dünden itibaren bana yönelik olarak basın yoluyla tehditler geliyor. Eğer gidersem Muğla'da gereken yapılacakmış. Muğla il teşkilatına baskılar yapılarak dün gece 45 kişi istifa ettirildi ve İl Başkanı tehdit edildi" dedi.

Ümit Özdağ: Bana yönelik basın yoluyla tehditler geliyor

Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında partiden ihracına ilişkin kararın iptalini değerlendirdi.

Özdağ, partiden ihraç edilmesine gerekçe olarak gösterilen bütün açıklamalarının arkasında olduğunu ifade etti.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın "Türk yargısının sürati" şeklindeki açıklamasına değinen Özdağ, "Uğur Poyraz, şunu söylemek istiyor: 'Yargı taraflı davranarak, çok hızlı davrandı. Hızlı bir karar verdi. Burada bir siyasi müdahale var'. Oysa bu, büyük bir yalan. Yargı, bu konuda Siyasi Partiler Kanunu'nun 57. maddesine göre, 30 gün içerisinde karar vermek zorunda ve 28 günde karar verdi. Yargının hızlı çalışması. Yargının taraflı davranması söz konusu değil" diye konuştu.

Poyraz'ın, dava dosyasında vekaleti olduğunu belirten Özdağ, "Kamuoyunu yalan haberlerle manipüle edeceğine, dosyadaki vekaletine dayanıp yanında çalışan genç çocukları yollayacağına, avukat olarak kendisi gelip o dosyanın arkasında dursaydı. Bir ihraç davası açmayı bilmediği için mahkeme, sürenin bitiminden iki gün önce davayı, ihracı iptal etti" değerlendirmesinde bulundu.

MUĞLA İL BAŞKANI ŞEKERDAĞ'I ZİYARET EDECEK

İYİ Parti'nin 81 il başkanı içerisinde bir tek Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ'ın ihraç için imza vermediğini ve mahkemenin sonucunu beklediğini dile getiren Özdağ, "Bütün baskılara direndi. Kendisiyle hiçbir tanışıklığım yok. Hukuka, vicdana uygun davrandı" dedi.

Muğla'ya giderek İYİ Parti Muğla İl Başkanı Şekerdağ'a teşekkür edeceğini açıklayan Özdağ, "Ancak dünden itibaren bana yönelik olarak basın yoluyla tehditler geliyor. Eğer gidersem Muğla'da gereken yapılacakmış. Muğla il teşkilatına baskılar yapılarak dün gece 45 kişi istifa ettirildi ve İl Başkanı tehdit edildi. İl Başkanı biraz önce bana mesajla, iki sivil polisin kendisini evden alıp partiye götüreceğini bildirdi. Bir mahkemenin almış olduğu karara herkes saygı duymalı" ifadesini kullandı.

Özdağ, herkesin hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi içine sindirmesini isteyerek, İYİ Parti'nin, hukukun üstünlüğü ve demokrasi mücadelesi sonunda kurulduğunu söyledi.