Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu yapıldı
Fotoğraf: BirGün

Mehmet ERDAL​

Maraş merkezli gerçekleşen depremler sonrası Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Suriyeli göçmenleri hedef alan söylemlerine karşı Datçalı yurttaşlar suç duyurusunda bulundu.


Datça Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçelerini teslim eden Datçalılar, Datça Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Datça Dayanışma Koordinasyonu adına açıklama yapan Avukat Cem Gök, ırkçı grupların öfkeyi göçmenlere ve yoksullara yönlendirdiğini söyledi.
Gök, “Aleni yalan haberlerle, hedef şaşırtmalarla ve provokatif nefret söylemleriyle bölgede yaşayan ve depremzede olan mülteciler açıkça hedef gösteriliyor. Suriyeli sığınmacılara karşı ırkçı ve saldırgan söylemler ile insanları kışkırtanların başında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ geliyor. Ümit Özdağ sürekli biçimde gerek sosyal medya hesapları üzerinden, gerekse haber kanallarına çıkarak gerçekle ilgisi olmayan, Suriyeli sığınmacıları hedef gösteren söylemler üretiyor ve video içerikleri çekiyor. Depremin ilk gününden itibaren her yerde muazzam bir dayanışma örneği yaşandı ve yaşanıyor. Bu dayanışmayı parçalamaya, bu düzene karşı öfkeyi başka yerlere kanalize etmeye çalışan, şiddeti meşrulaştıran ırkçı gruplara geçit vermemeliyiz” dedi.