Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda küfürleştiklerini açıkladı. Özdağ bir kez daha Soylu’yu yüzleşmeye çağırarak, “Yeri ve zamanı sen belirle. En son ben belirlediğim zaman kaçmıştın. Hadi görelim yüreğini korkak iftiracı” dedi.

Ümit Özdağ, Süleyman Soylu ile küfürleştiklerini açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki gerginlikte bir eşik daha aşıldı.

Ümit Özdağ, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, İçişleri Bakanı Soylu ile küfürleştiklerini duyurdu.

Kendisinin Soylu’ya “iftira attırma” mesajı gönderdiğini belirten Özdağ, küfürleşmeyi Soylu’nun başlattığını öne sürerek, Soylu’yu bir kez daha karşılaşmaya çağırdı:

“Süleyman Soylu biraz önce telefonda benim sana iftira attırma mesajı atmam üzerine senin başlattığın bir küfürleşme yaşadık. Karşıma çıkacağını söyledin. Hadi bakalım. Yeri ve zamanı sen belirle. En son ben belirlediğim zaman kaçmıştın. Hadi görelim yüreğini korkak iftiracı.”

İLK GERİLİM DEĞİL

Bu, Ümit Özdağ ile Süleyman Soylu arasındaki ilk gerilim değil. İki isim daha önce de karşı karşıya gelmiş, Soylu’nun Özdağ’a “Bu adam hayvandan aşağı bir adamdır. Adam yerine koymam. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor” demesi üzerine Özdağ, İçişleri Bakanlığı’nın yolunu tutmuştu.

Soylu’ya “Cesaretin varsa karşıma çık” diye seslenen Özdağ, partilileriyle birlikte Meclis’ten Bakanlık binasına yürümüş ancak polislerce engellenmişti. Engellendiği İçişleri Bakanlığı yakınlarında bir süre bekleyen Özdağ, Soylu ile yüzleşememişti.

Özdağ bu girişiminin ardından, “Bir gün karşılaşırız. Onun yanında da polis olmaz benim yanımda da polis olmaz, bak o zaman ne olur görürüz” ifadelerini kullanmıştı. Halk TV yayınında “Soylu ile karşı karşıya gelse ne olurdu?” sorusunu yanıtlayan Özdağ, şunları söylemişti:

“Süleyman'ı merak içinde bırakalım. Ben ve Süleyman hayatta olduğum sürece bitmeyecek. Bunun AK Partililerle ilgisi yok. AK Partililere cevap vermiyorum. Verecek çok yanıtım var ama vermeyeceğim. Bu siyasi bir şey değil. Süleyman Soylu ile Ümit Özdağ arasında kişisel bir şeye dönüştü. Yukarıda Allah var, ben bunun hesabını sormadan ölürsem gözüm açık gider.”