Kendisine 'Soros çocuğu' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmek için bakanlık önüne giden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Süleyman'ı görseydim dövecektim. Bir yerde görürsem yine kendisine vuracağım haberi olsun" dedi.

Ümit Özdağ: Süleyman Soylu’yu gördüğümde döveceğim

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yaşadığı gerilimin ardından bakanlığın önüne gitmesine ilişkin konuştu.

Özdağ, bakanlığın önüne Soylu'yu dövmek için gittiğini ifade ederek "Süleyman'ı görsem dövecektim, bakanlığın önüne çıksaydı ona vuracaktım yani, onun için gittim oraya. Bir yerde görürsem yine kendisine vuracağım, haberi olsun" dedi.

Mülteci karşıtı sözleri ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı gerilimle gündeme gelen Ümit Özdağ, Sözcü'den Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtladı.

Kendisine 'Operasyon çocuğu, Soros çocuğu' diyen Soylu'ya çıkışan Özdağ, bakanlık ziyaretine ilişkin "Bakanlığın önüne çıksaydı ona vuracaktım. Onun için gittim oraya" dedi.

Özdağ, "Kemal Kılıçdaroğlu SADAT binasına gitti, orada seçim güvenliği-SADAT-Saray ilişkisi hakkında konuştu, sonra SADAT'ın Asya-Afrika sentezli bir devlet kurma hazırlığında olduğunu” söyledi, siz seçim güvenliği için bir tehdit görüyor musunuz?" sorusuna "Ben bu konuda Süleyman Soylu'nun tehlikeli girişimler içerisinde olduğunu düşünüyorum ve Süleyman Soylu'yu bu girişimlerde bulunmaması için de basın toplantısıyla uyardım. SADAT siyasal bir yapı değildir, bir askeri şirkettir ve SADAT'ın kendiliğinden bir tehdidi olmaz. Ama SADAT eğer bir siyasi makam tarafından, iktidar tarafından bir görevle görevlendirilirse o zaman ortaya çıkacak durumun çok nahoş sonuçlar doğuracağı ortadadır." yanıtını verdi.

Seçim güvenliği noktasında endişesi olmadığını ifade eden Özdağ, "Türkiye halen bir seçim atmosferine girmedi, halkımız provokasyonlardan uzak durmalı, çünkü bazı çevrelerin bu tür provokasyon çalışmaları içerisinde olacağını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'ÇIKSAYDI ONA VURACAKTIM'

"AKP'li eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Soylu'nun size söylediği “Operasyon çocuğu, adam yerine koymam” sözleri için “Bu sözlerden Anadolu'da cinayet işlenirdi” dedi. Cinayet sözcüğünü kullanmak medeni bir ülkeye ve bir hukukçuya yakışmıyor ama sonuçta ne kadar ağır bir laf olduğunu vurgulamış, bu haberi duydunuz mu?" sorusuna ise "Haklı, ben de oraya kadar gittim, Süleyman'ı görseydim dövecektim, Bakanlığın önüne çıksaydı ona vuracaktım yani, onun için gittim oraya. Bir yerde görürsem yine kendisine vuracağım, haberi olsun." ifadeleriyle yanıt verdi.

'BENİ AKP'Lİ SANARAK KONUŞTU'

SADAT'ın kurucusu ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıver'di ile aralarında bir uçak yolculuğunda geçen konuşmayı anlatan Özdağ, Tanrıverdi'nin kendisini AKP'li sanarak bilgiler verdiğini ifade etti. Özdağ, “15 Temmuz öncesi birliklerin ele geçirilmesiyle ilgili siviller tarafından çalışmalar yapıldığını anlattı" dedi.

Özdağ, Tanrıverdi ile aralarında geçen diyaloğu şöyle aktardı:

"Tanrıverdi geldi, ‘Merhaba’ dedim, o da ‘Merhaba’ dedi, sonra ben ona ‘Siz Özel Harp’teyken orada isyan bastırmayla ilgili bir bölüm vardı, o bölümün başındaydınız, 15 Temmuz gecesi askeri birliklerin önüne çekilen otobüs, kamyon vs’yi siz mi organize ettiniz’ dedim. Gülümsedi, kabul ederek başını salladı, sonra sohbet devam etti ve ‘Aslında askeri birlikleri ele geçirmekle ilgili daha önceden sivil insanlarla bir çalışmamız da vardı, bunu haber almışlar ve askeri birliklerin siviller tarafından ele geçirilmesini engellemeye yönelik bazı eğitimler yapılmış’ dedi, ben de ‘Allah Allah çok ilginç’ dedim, sonra ‘Çalışmalar devam ediyor mu’ diye sordum, ‘Ediyor’ dedi, ‘Silahlı çalışmalar var mı acaba bunun içinde’ dedim, ‘Zırhlı birliklerin durdurulmasıyla ilgili çalışmalar var’ dedi, bazı şeyler anlattı bunları şu aşamada paylaşmak istemiyorum, uçakta ben 1-A’ya oturdum, o 1-F’ye oturdu, yerinden kalktı ve bana kartvizitini verdi ‘Cumhurbaşkanı Askeri Başdanışmanı’ yazıyor.

O yerine oturduktan sonra ben de ayıp olmasın diye kalktım kendi kartımı ona verdim, karta baktı ve elini alnına götürerek ‘Aaa Ümit Özdağ’ diye bağırdı. Birliklerin önüne belediye kamyonlarının çekilmesini kendisi düzenlemiş ve öncesinde de birliklerin ele geçirilmesiyle ilgili siviller tarafından çalışmalar yapıldığını söyledi. Beni bir AK Parti milletvekili zannederek bu kadar açık konuşmuş. Bu konuşmaları inkar ederse koruma polisi şahittir."

NE OLMUŞTU?

Mülteci karşıtlığıyla bilinen Ümit Özdağ, sosyal medyada yayılan ve yönetmeninin gözaltına alındığı 'Sessiz İstila' filmini kendisinin finanse ettiğini söylemiş İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Soros taktiğidir" diyerek yanıt vermişti.

Soylu, “Sessiz İstila diye bir filmle birlikte, ‘Suriyeliler Türkiye'yi istila edecekler, biz ülkemizde yaşayamayacak hale geleceğiz' gibi bir anlayış ortaya koymaya çalışıyorlar. Sokaktaki vatandaşı ürkütmeye çalışan bir süreci tetiklemeye çalışıyorlar. Bunların insanlıkla alakası yok. İslam'da bunlar için ‘hayvandan aşağı' deniyor. Bunlar böyle tipler” demişti.

Özdağ “Soylu, ‘Özdağ Soros taktikleri uyguluyor' demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros’tan değil, Toros’tan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi” mesajını paylaşmıştı.

Özdağ, İçişleri Bakanlığı'na giderek Soylu ile görüşmek istemiş fakat Soylu görüşmeye gelmemişti.