Taksim Dayanışması 21 Mayıs’ta görülecek birleştirilen Gezi davası öncesinde açıklama yaptı. Dayanışma bileşenleri yaptıkları açıklamada “Gezi umuttur, umut yargılanamaz” diye konuştu.

Umudumuz Gezi yargılanamaz

HABER MERKEZİ

Gezi Davası’nda verilen birleştirme kararı ardından 21 Mayıs’ta görülecek duruşma öncesinde Taksim Dayanışması tarafından basın toplantısı düzenlendi. Online olarak gerçekleştirilen toplantıda hiçbir delile dayanmayan varsayımlar üzerinden Gezi’ye dair yapılan üçüncü yargılama olduğu belirtilerek hukuksuzluğa dikkat çekildi.

Sonucun yine beraat olacağını vurgulayan davanın avukatı Evren İşler, “Daha önce mahkeme Anayasal düzene karşı bir suç işlendiğine dair hiçbir delil olmaması nedeniyle beraat verdi. Bu defa da istinafta dosya çarşıyla birleştirildi. İstedikleri dosyayla birleştirsinler, bu dosyadan beraat dışında bir karar çıkmayacaktır. Gezi bu toprakların onurlu ve haklı mücadelesidir” diye konuştu.


SAHİP ÇIKACAĞIZ

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da Gezi’nin önemine dikkat çekti. “Gezi demokratik bir mücadeledir” diyen Çerkezoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Gezi aslında bize bugün yaşatılmak istenen Türkiye’ye ilk büyük itirazdır. Gezi’ye sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

GÖZDAĞI VERİLİYOR

Gezi davasının yeniden açılarak topluma bir gözdağı verilmeye çalışıldığının altını çizen KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ise şu ifadeleri kullandı: “Bireyleri cezalandırılarak Gezi’nin cezalandırılması pratiği ortaya çıkıyor. Gezi’nin cezalandırılmasına, itibarsızlaştırılmasına izin vermeyerek mücadeleye devam edeceğiz.”

HUKUK SKANDALI

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise yaşananın bir hukuk skandalı olduğunu belirtti.

Koramaz şunları dedi: “Aynı suçtan kişilerin iki kez yargılanmasını bırakın 3 kez yargılanmaya çalışıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Siyasi iktidar her defasında hedef aldığı Gezi’yi kriminal bir dava göstermek için arkadaşlarımızın beraat etmesini istemiyor. Yargıyı da bu doğrultuda araç olarak kullanıyor. Oysaki Gezi Direnişi onurlu bir halk hareketidir. Başta siyasi iktidar olmak üzere kimsenin Gezi’de kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anılarını kirletmek haddine değildir.”

Gezi Davası’nda sanık olarak yargılanan Tayfun Kahraman ise şöyle konuştu: “Gezide yargılanan bizler nezdinde gezinin yarattığı değerler ve kolektif ruhtur. Bir toplumsal hareketin yargılanması iktidar nezdinde meşru olabilir ama toplum vicdanında değil.”

Gezi Davası’nın bir diğer sanığı Mücella Yapıcı da şu ifadeleri kullandı: “Gezi’nin en önemli başarılarından biri de toplumun üzerine serpilen o korku ikliminin yok edilmesidir. Şimdi tekrar o korku ikliminin inşası için birtakım kişiler seçilerek topluma gözdağı verilmek istenmektedir. Haklı olanlar korkmaz ve susmazlar. Bu nedenle biz de korkmuyor ve susmuyoruz.”

AKIL VE HUKUK DIŞI

Taksim Dayanışması adına basın metnini okuyan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen ise şunları aktardı: “Gezi umuttur, umut yargılanamaz. Daha önce iki kez verilen yargı kararlarıyla Anayasal bir zeminde meşru olarak gerçekleştiği tescil edilen gezi üçüncü kez karalanmak isteniyor. Taksim Dayanışması olarak daha önce de ifade ettiğimiz gibi bizi lekelemeye yönelik çabalarınızı reddediyoruz” dedi.

Köymen sözlerini şöyle noktaladı: “Gezi Direnişi’ni suçla, terörle, darbeyle kalkışmaya anılan bir eyleme dönüştürmenize asla izin vermeyeceğiz. Somut hiçbir delil olmadığı halde siyasi bir tutsak olarak tutukluluğu devam eden Osman Kavala serbest bırakılmalıdır.”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve davada yargılanan Avukat Can Atalay da Gezi’nin önemine dikkat çekti. Haber Merkezi