Umudun çocuğu Berkin ölümünün 8. yılında anıldı

Haber Merkezi

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanıp 9 ay komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın sekizinci ölüm yıldönümünde unutulmadı.

Berkin Elvan’ın ailesi ve dostları her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarını Şişli Feriköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında bir araya geldi. Anmaya yüzlerce kişi katıldı. Polis mezarlığın girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı ve anmaya katılmak isteyenlerin üzerini aradı. Sami Elvan ve Gülsün Elvan, mezar başında konuştu. Baba Sami Elvan kendilerine açılan davalara tepki gösterirken Gülsüm Elvan ise, “Ölüme karşı yaşam, savaşa karşı barış diyeceğiz. Mücadelemiz devam edecek. Hiçbir çocuğun ölmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

umudun-cocugu-berkin-olumunun-8-yilinda-anildi-990621-1.

Ölümünün 8’inci yılında anılan Berkin için sosyal medyadan da #BerkinElvan etiketiyle yüzlerce paylaşım yapıldı. Aralarında siyasilerin de bulunduğu pek çok isim paylaşımlarda bulundu. Çorlu’daki tren faciasında eşini ve 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, “Neresinden vuruldu’ diye sorarlarsa, ‘çocukluğundan’ dersiniz. Seni de, emri vereni de unutmadık. Unutturmayacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi “14 yaşında vuruldu! 15 yaşında toprağın koynuna girdi! Adalet hala yerini bulmadı. Annesi ve babası basın açıklamasındaki sözleri nedeniyle yargılanırken onu vuran hala görevinde” diye yazdı.

CHP Mersin Milletvekili ise Ali Mahir Başarır, “Berkin’i 8 yıl önce kaybettik, unutmadık, unutturmayacağız! Elbet çocukların sokaklarda özgürce koştuğu, hayallerinin gerçek olduğu günler geri gelecek” dedi. Halkların Demokratik Partisi, İstanbul 1.Bölge Milletvekili Musa Piroğlu ise "Zaman yener; yıllar geçer; zaman turnalar, bulutlar gibi geçer. Bakarsın bir gün gidenler döner. Ama dönmez hayat bilgisi dersinde ölü yazılan çocuklar. Özlemle...” paylaşımında bulundu.