SOL Parti, Trabzon’un ardından ‘Devrimci Demokratik Cumhuriyet’ mitingi için İzmir’de toplanacak. Sokak sokak çalışma yaptıklarını vurgulayan SOL Parti MYK Üyesi Sürer, “Umudun kortejini İzmir’e taşıyalım” dedi.

Umudun korteji İzmir’e taşınıyor

HABER MERKEZİ

Ülkedeki çürümüş rejime son vermek ve devrimci bir yeniden kuruluş hedefi ortaya koymak üzere geçtiğimiz hafta Trabzon’da coşkuyla “Devrimci Demokratik Cumhuriyet” mitingi gerçekleştiren SOL Parti’nin bu haftaki mitingi İzmir’de gerçekleştirilecek. 13 Kasım Cumartesi saat 15.00’te Bornova Meydanı’nda yapılacak bölgesel mitingde, İzmir’in yanı sıra SOL Parti’nin Denizli, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir, Manisa gibi pek çok il ve ilçe örgütü de yer alacak. Partinin bir sonraki mitingi ise 21 Kasım’da İstanbul’un Kartal ilçesinde düzenlenecek.


Partinin Trabzon’da yaklaşık 2 bin 500 kişiyle gerçekleştirdiği mitingin ardından Ege Bölgesi il ve ilçe örgütleri de hazırlıklarını sürdürüyor. İzmir mitingi için sokak sokak çalışma yapan parti üyeleri, AKP-MHP blokunun hızlı bir çöküşe doğru ilerlediğini kaydederek şu çağrıyı yapıyor: “Türkiye’nin geleceğine sahip çıkma iradesinin taşıyıcısı gençler, kadınlar, ilericiler, yurtseverler, emekçi halkımız, devrimciler SOL’da buluşalım. Bu harami saltanatına son verelim.”

HALKIN GÜNDEMİ EKONOMİ VE TARIM

Miting hazırlıklarını değerlendiren SOL Parti MYK Üyesi Ozan Sürer, tüm yurtta olduğu gibi bölge halkının da başta gelen taleplerinin ekonomi olduğuna dikkat çekti. Bölgede tarımla uğraşan binlerce yurttaşın taleplerinin yerine getirilmediğini hatırlatan Sürer, çevre sorunlarına da dikkat çekti. Bölgede özellikle Menderes Havzası’nda yoğun kirlenme yaşandığını vurgulayan Sürer, bu kirlenmenin hem ekolojiyi hem de tarımı olumsuz etkilediğini belirtti.

Bugün AKP-MHP blokunun çöküş sürecinin derinleştiğini, ülkeyi de felakete sürüklediğine değinen Sürer, “Toplumsal destekten yoksun iktidar bloku, ömrünü uzatmanın telaşesi içinde. Uzatılmak istenen ömür, aynı zamanda halka dönük her türlü kötülüğün de varlığı anlamına geliyor. Yoksulluk, işsizlik, açlık her geçen gün derinleşirken, tüm halkın kaderi tek bir adamın elinde. SOL Parti, bu bağlamda en önemli görev olarak bu rejimden kurtulmak olduğunu söylüyor. İlerici, yurtsever, emekçi halkımızın örgütlü mücadelesiyle, gençlerin ve kadınların iradesiyle bu rejime son verilebileceğini söylüyor” dedi.

TRABZON MİTİNGİ CESARETİ BÜYÜTTÜ

Basit bir restorasyon süreciyle, güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefiyle emekçilerin, halkın sorunlarının çözülebileceğine inanmadıklarını ifade eden Sürer, “Bu çürümüş düzene karşı mücadeleyi sürdürürken, Türkiye’nin eşitlik, özgürlük, laiklik temelinde devrimci bir eksenle yeniden kurulması gerektiğini söylüyoruz. Sosyalistlerin, ülkenin geleceği için sorumluluk ve inisiyatif alması gerekiyor. Umutla, cesaretle bu sorumluluğun gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz. Bu eksende ülkenin yetmişten fazla noktasında gerçekleştirdiğimiz sol buluşmalarla adımlarımızı sıklaştırdık. Trabzon’da gerçekleştirdiğimiz mitingin, geniş kesimlerde bir cesaret ve umut dalgasına dönüştüğünü gördük. Karadeniz’in birçok noktasında, köylerde, mahallelerde halk içerisinde arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürdü. Devrimciler, kendi öz gücüne güvenerek çalışmalarını gerçekleştirdiler” değerlendirmesini yaptı.

Tüm bölge halkını mitinge davet eden Sürer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi İzmir’e Karadeniz’de yeşeren umut ve cesaret dalgasını taşıyoruz. İzmir’de, Ege’de Sol Partililer, köy köy, mahalle mahalle halkın içerisinde bu çalışmaları sürdürüyorlar. İşçileri, emekçileri, tüm halkımızı ‘Devrimci Demokratik Bir Cumhuriyet’ eksenin birleşmeye çağırıyorlar. Özellikle Ege bölgesinde çiftçilerin yaşadıkları mağduriyeti, ekolojik yıkımı da önceleyen bir çalışma sürdürülüyor. İktidarın politikaları halkı daha fazla yoksulluğa mahkûm ediyor. Ege Bölge halkı da en çok ekonomik sıkıntılardan dem vuruyor. Tüm bu karanlık ve yıkıma karşı Cumartesi günü İzmir Bornova Meydan’da umudun kortejini, cesaret meydanına taşıyacağız.”

***

İstanbul mitingine çağrı

SOL Parti 21 Kasım’da İstanbul’da düzenleyeceği mitingin hazırlıklarını sürdürüyor. Kartal Meydanı’nda gerçekleştirecek miting çalışmaları kapsamında demokratik kitle örgütlerine ziyaretler geçekleştiren partililerin dünkü durağı İstanbul Tabip Odası (İTO) oldu. Ziyarete SOL Parti MYK Üyesi Deniz Demirdöğen, PM Üyesi ve İl Başkanı Leyla Koç Üzüm ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Koç katıldı. SOL Parti heyetini İTO Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Osman Küçükosmanoğlu, yönetim kurulu üyeleri Rukiye Eker Ömeroğlu, Güray Kılıç ve Nazmi Algan ev sahipliği yaptı.