İstanbul Beyoğlu Cihangir’de doğal tarımın simgelerinden Roma Bostanı’nda yarın, doğaya tohum toplarıyla yeni filizler saçmayı hedefleyen yaza davet partisi gerçekleşecek. Doğal tarımın temsilcisi sayılan Fukuoka’nın öğretileriyle ve tohum toplarıyla cennete çevrilmiş Edessa Doğal Tarım Merkezi’nde yaşayan Kutluhan Özdemir’le Roma Bostanı’nda buluşulacak. Saat 15.30’da gerçekleşecek etkinlikte ‘Doğal tarım çiftliği nasıl kurulur, nereden başlanır ve nasıl bir […]

Umudun tohumları toprakla buluşacak

İstanbul Beyoğlu Cihangir’de doğal tarımın simgelerinden Roma Bostanı’nda yarın, doğaya tohum toplarıyla yeni filizler saçmayı hedefleyen yaza davet partisi gerçekleşecek.

Doğal tarımın temsilcisi sayılan Fukuoka’nın öğretileriyle ve tohum toplarıyla cennete çevrilmiş Edessa Doğal Tarım Merkezi’nde yaşayan Kutluhan Özdemir’le Roma Bostanı’nda buluşulacak. Saat 15.30’da gerçekleşecek etkinlikte ‘Doğal tarım çiftliği nasıl kurulur, nereden başlanır ve nasıl bir yol haritası çizilebilir?’ sorulara yanıt bulunacak. ‘Doğal Tarımın Yolu, Felsefesi ve Uygulaması’ konulu sohbetin ardından tohum topları yapılacak.

Doğal tarım çiftlikleri kurabiliriz

Özdemir, “Bütün bitkilerin tohumlarını içeren çok çeşitliliğin kullanırsak büyük bir tohum çeşitliliğine sahip olarak ekim yapabilir, çorak dağları ve çölleri yeşillendirebiliriz” ifadelerinde bulundu.

Tohumlarla doğal tarım çiftliklerinin kurulabileceğinin altını çizen Özdemir, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Biz sadece tohum topları yaparsak ve sonra bunların içine çok çeşitli, ormanlık ağaç, meyve ağaçları, sebze, yonca gibi yeşil gübre bitkilerinin tohumlarını koyarsak. Bu şekilde Doğal tarım çiftlikleri kurabiliriz ve kendine yeterlilik amaçlı sebze bahçeleri yapabiliriz” diyor.

Tohumları serpmeye gelin

Roma Bostanı İnsanları, herkesi umudun ve sevginin tohumlarını yapmaya ve onları her yere serpmeye davet ediyor.