Bisiklet sürerken alkollü Çağdaş Şenyüz tarafından öldürülen Umut Gündüz için adalet arayan Gündüz ailesi ‘Umut’a ses ol’ kampanyaları kapsamında Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri ile bir araya geldi. "Başka aileler de bunları yaşamasın" diyen baba Menderes Gündüz, "Adalet ve adil yargılanma bir gün herkes için gerekli olacaktır, bu yüzden adaletin yerini bulması yönündeki bu çabamıza, mücadelemize toplumun her kesiminden, ülkenin her bölgesinden insanın destek olmasını bekliyoruz" dedi.

Umut'a ses ol | Adalet sağlansın diye bu kez Antalya'dan seslendiler

HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz yıl Ankara’da antrenmandan çıkıp evine dönerken alkollü olduğu tespit edilen Çağdaş Şenyüz’ün kullandığı aracın çarpması sonucu ölen Umut Gündüz için adalet arayışına çıkan aile, “Umut’a ses ol” kampanyası kapsamında Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri ile bir araya geldi.

Eğitim Sen Antalya Şubesinde gerçeklesen görüşmede Umut Gündüz’ün ailesi, Adalet arayışlarına ilişkin bilgilendirme yaparak, destek çağrısı yaptı.

Baba Menderes Gündüz “Adalet kurumundan tek bir talebimiz vardı; Umut'un ölümüne sebep olan %100 kusurlu sanık Çağdaş Şenyüz’ün somut deliller ışığında, kasten adam öldürmek suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu olarak yargılanması ve 19 yaşında, gelecek hayalleri kuran gencecik sporcu bir insanın hayatına son veren bu katilin en yüksek cezayı almasıydı" dedi.

Adaletin yerini bulması için bir yıldan uzun süredir sürdürdükleri mücadelenin beklentilerini karşılamadığını hatırlatan baba Gündüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Davanın 24 Haziran 2021 tarihinde yapılan ilk duruşmasında sanık Çağdaş Şenyüz’ün tutuksuz yargılanmasının devamına karar verilmiştir. Umut Gündüz’ün ailesi olarak bizlerin, tek başına adaletin yerini bulması için sürdürdüğümüz çabamızın sonuçsuz kalması nedeniyle ülkede adalet talebinde bulunan diğer mağdur ailerle bir araya gelmeye karar verdik. Tüm ülkedeki adalet mağdurlarının ortak bir mücadele etrafında buluşmasının Türkiye’ deki adalet arayışında olan herkese umut olacağını ve ailelerin adalet mücadelesini güçlendireceğini düşündüğümüz için “Umut için adalet, herkes için adalet” sloganıyla ülkedeki diğer adalet mağdurlarıyla tanışma, kaynaşma, birleşme turumuzu 1 Ağustos 2021 tarihinde Ankara'dan başlattık. Amacımız, adaletin yerini bulması için beklemiş, bunun için mücadele etmiş mağdur ailelere sorunlarımızın ortak olduğunu hatırlatarak birlikte daha güçlü olacağımıza olan inancımızla adalet mücadelemizi büyütmektir"

Menderes Gündüz, "Adaletin yerini bulması talebi sadece Umut Gündüz’ ün ailesi olan bizlerin ve bizim gibi ülkenin farklı şehirlerindeki mağdur ailelerin sorunundan öte, bütün toplumu ilgilendiren bir sorundur. Adalet ve adil yargılanma bir gün herkes için gerekli olacaktır, bu yüzden adaletin yerini bulması yönündeki bu çabamıza, mücadelemize toplumun her kesiminden, ülkenin her bölgesinden insanın destek olmasını beklemekteyiz” dedi.