Bisikletiyle evine dönerken alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz’ün çarpması sonucu yaşamını yitiren Umut Gündüz’ün ailesinin adalet turunun ilk durağı Urfa’da günlerdir Adliye önünde nöbet tutan Şenyaşar ailesi oldu. Gündüz ailesi, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'a dayanışma ziyaretinde bulundu.

Umut Gündüz’ün ailesinden Şenyaşar ailesine dayanışma ziyareti

Trafik kazasında oğulları Umut Gündüz’ü kaybeden ve uzun süredir adalet arayışını sürdüren Asuman ve Menderes Gündüz çifti, Şenyaşar ailesine dayanışma ziyaretinde bulundu.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle başlattığı nöbet eylemi, 147’nci gününde devam ediyor. 15 Temmuz 2020 tarihinde geçirdiği kaza sonucunda yaşamını yitiren 19 yaşındaki Umut Gündüz’ün anne ve babası Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Umut Gündüz’ün ailesine, Urfa Barosu yönetimi eşlik etti. Baro Başkan Yardımcısı Fazilet Taştan Arselim, baro olarak adalet mücadelesi veren herkesin yanında olduklarını söyledi. Gündüz’ün ailesi “Umut’a ses ol, Umut için adalet herkes için adalet” pankartını açarak burada açıklama yaptı.

Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz, oğlunun alkollü bir kişi tarafından motosikletle çarpması sonucunda yaşamını yitirdiğini belirterek, “Ülkenin farklı şehirlerinde adalet talebinde bulunanlarla birlikte adalet mücadelemizi büyütmekteyiz. Umut Gündüz’ün ailesi olarak bizlerin, adalet kurumundan tek bir talebi vardı; Umut Gündüz’ün ölümüne sebep olan yüzde 100 kusurlu sanık Çağdaş Şenyüz’ün somut deliller ışığında, ‘kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanmasıdır. Öte yandan 19 yaşında gelecek hayalleri kuran gencecik sporcu bir insanın hayatına son veren bu katilin en yüksek cezayı almasıydı” dedi.

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI

Adaletin yerini bulması için bir yıldan fazla süredir mücadele verdiklerini kaydeden Gündüz, “Davanın ilk duruşmasında sanık Çağdaş Şenyüz’ün tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Aile olarak bizlerin tek başına adaletin yerini bulması için sürdürdüğümüz çabamızın sonuçsuz kalması nedeniyle ülkedeki adalet talebinde bulunan diğer mağdur ailelerle bir araya gelmeye karar verdik. Amacımız, adaletin yerini bulması için beklemiş, bunun için mücadele etmiş mağdur ailelere sorunlarımızın ortak olduğunu hatırlatarak birlikte daha güçlü olacağımıza olan inancımızla adalet mücadelemizi büyütmektir” dedi.

Umut Gündüz’ün ailesi Şenyaşar ailesi ile birlikte gün boyu nöbet tuttu.

Geçtiğimiz yıl Çağdaş Şenyüz adlı yüksek alkollü bir sürücü tarafından öldürülen 19 yaşındaki bisikletçi Umut Gündüz’ün ailesi, Şanlıurfa’dan “Umut İçin Adalet, Herkes İçin Adalet Turu’na” başlayacaklarını açıklamışlardı.