Alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz’ün çarpması sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki Umut Gündüz’ün annesi Asuman Gündüz, Şenyüz’ün fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı için yargılandı. Mahkeme anne Gündüz’ün beraatına karar verdi.

Umut Gündüz'ün annesine 'fotoğraf' davasında beraat
Fotoğraf: DHA

Oktay EVSEN

Ankara’da, 15 Temmuz 2020’de alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz’ün çarpması sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki Umut Gündüz’ün annesi Asuman Gündüz’e açılan hakaret davasında karar çıktı. Gündüz, beraat etti.

Oğlunun ölümüne neden olan Şenyüz’e sosyal medya üzerinden ‘katil’ dediği için hakkında hakaret soruşturması yürütülen anne Asuman Gündüz'e hakaret suçundan takipsizlik verildi. Ancak Gündüz’e, Şenyüz’ün fotoğrafını paylaştığı için kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçlamasından dava açıldı.

2 yıl ile 4 yıl arası hapis cezası ile yargılanan anne Asuman Gündüz’ün ilk duruşması Ankara Batı adliyesi 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Salonda bulunan ailenin yakınları, destek için gelenler ve basın mensupları mahkeme başkanın isteğiyle salondan polislerce çıkarıldı.

Mahkeme, anne Asuman Gündüz’ün beraatına kara verdi.

"OĞLUM KATİLİ SERBEST BİR ŞEKİLDE GEZİYOR"

Duruşmanın ardından açıklama yapan Asuman Gündüz, 2,5 yıldır oğlunun acısıyla yandığını söyleyerek, "Gerçekten acı bir süreç. Bir de üstüne oğlumu öldüren şahıs tarafından böyle bir dava gelince gerçekten çok yaralandık. Yazdığım bir yazıydı, arkasındayım yanlış bir şey söylemedim. 'Ankara sokaklarında oğlumun katili serbest bir şekilde geziyor' dedim ve fotoğrafını yayınladım. Beraat aldım, gerçekten beklemiyordum. Uzar, uzatılır diye bekliyordum. Beraat etmem şaşırtıcı oldu bizim için" dedi.

Avukatı Kağan Tüber ise "İddianamede kişisel verilerin hukuka aykırı olarak elde edilmesi ve yayılması suçlaması söz konusuydu. Ancak bugün yapılan yargılama neticesinde müvekkilimin sürücüye ait fotoğrafları internetten alarak kullanmasının herhangi bir suç unsuru oluşturmadığı dikkate alınarak beraat kararı verildi. Bu aşamada verilen karar bizi kısmen de olsa tatmin etmiştir" ifadelerini kullandı.