Alkollü sürücünün çarpmasıyla hayatını kaybeden Umut Gündüz’e ilişkin davada, kullandığı ifadeler nedeniyle Baba Gündüz hakkında ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı. Gündüz, “Meğer yargı tıkır tıkır işliyormuş” dedi.

Umut Gündüz'ün babası Menderes Gündüz’e duruşmadaki sözleri nedeniyle dava açıldı

Dilan ESEN

Ankara’da alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz'ün alkollü bir şekilde kullandığı aracıyla ölümüne sebep olduğu 19 yaşındaki oğlu Umut Gündüz için adalet mücadelesini sürdüren Menderes Gündüz hakkında dava açıldı. Baba Gündüz, Çağdaş Şenyüz’e 4 yıl 5 ay hapis cezası verilen ve Ankara 57’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 27 Aralık’ta görülen karar duruşmasında kullandığı ifadeler nedeniyle suçlanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Baba Gündüz hakkında ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ suçlamasıyla 20 Ocak’ta iddianame düzenledi. İddianamede Cumhuriyet Savcısı Emre Gültek ve Asliye Ceza Hâkimi Tuğçe Maden mağdur olarak yer aldı. İddianamede Menderes Gündüz’ün karar okunduğu sırada Hâkim Maden ile Savcı Gültek’e hakaret ettiği öne sürüldü. Gündüz’ün cezalandırılması istendi. İddianame, Ankara 65’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 10 Mayıs saat 10.00’da görülecek.

'VAZGEÇECEK DEĞİLİZ'

Adalet mücadelelerinden ve kendilerinden intikam almak istendiğini söyleyen Menderes Gündüz, hakkında açılan davayı BirGün’e değerlendirdi. Umut’un ölümünün üzerinden 9 ay geçtikten sonra iddianame düzenlendiği, davanın ise 1 yıl sonra açıldığına dikkat çeken Gündüz, hakkındaki davanın ise yalnızca bir buçuk ay sonra açıldığına vurgu yaptı. Adaletin aslında ‘tıkır tıkır işlediğinin’ altını çizen Gündüz, şöyle konuştu: “Sistem bu kadar güzel tıkır tıkır işliyorsa Umut’un iddianamesi ve davası neden bu kadar geç geldi? Hak arayan ailelere hukuku bu kadar hızlı mı işletiyorlar? Bu yapıldı, diye vazgeçecek değiliz. Hukukun üstünlüğünü ve adaleti istiyoruz.”

“Bir konuşmanın içinden tek başına çıkarttığınızda her şeye dönüşebilir” diyen Gündüz, şöyle devam etti: “Karar okunurken alt sınır dediğinde hemen anladım ve ‘Cezasızlık politikanız bu katil ve katillere cesaret veriyor. Siz de bunlar kadar suçlusunuz. Katilin elinde kan var oğlumu öldürdü, sizin de kaleminizde kan var. Eninde sonun da siz de yargılanacaksınız’ dedim. AYM Başkanı da Adalet Komisyonu Başkanı da hukukçular da benzer serzenişlerde bulundu. Bu eleştiriyi bir anne ve baba söylediğinde suç teşkil ediyor. Adil bir yargılama yapılmıyor biz mağdur aileleri de incitiyor ve adalete güveni düşüyor.”