Çağdaş Şenyüz isimli kişinin bisikletine arkadan çarpması sonucu hayatını kaybeden Umut Gündüz'ün ailesi, Şenyüz'ün anne Gündüz'den şikayetçi olduğunu duyurdu. Anne Gündüz, "Adalet isteyen duyarlı tüm kesimleri desteğe çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Umut Gündüz'ün ölümüne neden olan Çağdaş Şenyüz, anne Gündüz'den şikayetçi oldu

Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde antrenman dönüşünde alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz’ün çarpıp kaçması sonucu yaşamını yitiren bisiklet sporcusu 19 yaşındaki Umut Gündüz'ün ailesi, Şenyüz'ün anne Gündüz'den şikayetçi olduğunu duyurdu.

Gündüz Ailesi, bir açıklama yayınlayarak "2 yılı aşkındır yürüttüğümüz adalet mücadelesinde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarım hedef gösterilerek Oğlum Umut Gündüz ün ölümüne sebep olan Çağdaş Şenyüz, mahkemelerin cezasızlık politikalarından cesaret alarak Anne olarak benden şikâyetçi olmuştur" ifadelerini kaydetti.

Anne Gündüz ise "Adalet isteyen duyarlı tüm kesimleri desteğe çağırıyorum" sözleriyle çağrıda bulundu.

Umut Gündüz'ün ailesinin süreci anlattığı açıklamalada şunlar kaydedildi:

"Oğlumuzun ölümünden sonra yürüttüğümüz Adalet mücadelesinde 22 Şehir ziyaret ettik 32 aile ile doğrudan 495 aile ile dernekleri ve platformları üzerinden görüşme sağladık. Davaları devam eden ailelerin mahkemelerine destek ve dayanışma amacı ile katılım sağladık. Yaşadığımız bu büyük acının altında ezilirken İntikam değil adalet istiyoruz diyerek hukukun üstünlüğünü savunduk.

Yürüttüğümüz adalet mücadelesi süresince çok acı bir tecrübe edindik, ülkemizde yaşanan cinayetlerin ve sebep olan katillerin mahkemelerde kaza denilerek ödül gibi cezalar ile hiç hapis yatmadan sıradan yurttaş gibi aramıza salındığına tanıklık ettik. Acılı aileler sevdiklerini kaybetmenin ve onların ebedi yokluğunun ağır yükü altında ezilirken birde hukuk eli ile katliama uğramalarının katillerin cezasızlık ile ödüllendirmelerinin travmasını yaşıyorlar. Ailelerin tek tutunacak dayanağı yaşamlarına devam edebilmeleri ancak adalet ile mümkün olabilir.

Alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz aracıyla oğluma arkadan çarpması ve yaralı bir şekilde yerde bırakıp kaçması sonucu öldürdü, 27 Aralık’taki karar duruşmasında tanık beyanları somut deliller adil bir şekilde değerlendirilmeyip tutuksuz yargılanan her mahkemeye polis ordusu içinde kahraman gibi getirilen ve götürülen ilk günden itibaren hiç pişmanlık ve suçluluk göstermeyen katile 4 yıl 5 ay ile ödüllendirilmesi ve iyi hal indirimi uygulanmasına mahkeme salonundan gülümseyerek sıradan yurttaş gibi hayatına dönmesine tanık olduk.

'CEZASIZLIK POLİTİKALARINDAN CESARET ALDI'

2 yılı aşkındır yürüttüğümüz adalet mücadelesinde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarım hedef gösterilerek Oğlum Umut Gündüz' ün ölümüne sebep olan Çağdaş Şenyüz, mahkemelerin cezasızlık politikalarından cesaret alarak Anne olarak benden şikâyetçi olmuştur.

2 Ağustos 2022 tarihinde beni, Oğlumu öldüren Çağdaş Şenyüz e karşı hakaret’te bulunduğum gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Şehit Osman Avcı polis karakoluna çağırıldım. İfademi anayasal hakkım olan karakola değil soruşturma savcısına vermek istedik. Ankara/Sincan Batı adliyesi soruşturma savcısı ifadenin karakola verilmesi konusunda ısrarcı oldu 14 Eylül 2022 Çarşamba saat 17.00 ‘de Ankara/Eryaman Şehit Osman Avcı polis karakoluna ifade vermeye avukatlarımızla birlikte gideceğiz.

Adalet isteyen duyarlı tüm kesimleri desteğe çağırıyorum"

NE OLMUŞTU?

Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde antrenman dönüşünde alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz’ün çarpıp kaçması sonucu bisiklet sporcusu 19 yaşındaki Umut Gündüz yaşamını yitirmişti.

Sürücü Çağdaş Şenyüz, sadece 4 yıl 5 aylık bir cezaya çarptırılmıştı. İyi hal indirimi uygulanan Şenyüz için tutuklama kararı da çıkmamış, bir yıl süreyle ehliyetine el konulmuştu.