Çağdaş Şenyüz isimli yüksek alkollü bir sürücü tarafından öldürülen bisikletçi Umut Gündüz’ün ailesi, 1 Ağustos’ta Urfa’da “Umut İçin Adalet Herkes İçin Adalet Turu’na” başlayacaklarını açıkladı. Gündüz ailesinden yapılan açıklamada, “Umut için adalet arayışımız daha büyük bir mücadele ile devam ediyor” denildi.

Umut İçin Adalet Herkes İçin Adalet Turu

Haber Merkezi

Çağdaş Şenyüz isimli yüksek alkollü bir sürücü tarafından Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde öldürülen bisikletçi Umut Gündüz’ün ailesi adalet mücadelesine devam ediyor.

Umut Gündüz’ün ailesi “Umut İçin Adalet Herkes İçin Adalet Turu” düzenleyeceklerini açıkladı. Gündüz ailesinden yapılan açıklamada, ülkenin dört bir yanından gelecek olan adalet mağdurlarının da desteğiyle birlikte mücadele edecekleri ifade edildi. Herkesten destek beklediklerini belirten Gündüz ailesi, adalet turuna 1 Ağustos tarihinde Urfa’dan başlayacak.

MÜCADELEMİZ DAHA GÜÇLÜ BİR YOLA EVRİLDİ

Gündüz ailesinden yapılan açıklamada, “Alkollü bir sürücünün çarpıp kaçması sonucu kaybettiğimiz Umut için adalet arayışımız daha büyük bir mücadele ile devam ediyor” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“24 Haziran, ilk mahkemenin olduğu gün katil sürücünün tutuksuz yargılanma kararı ile mücadelemiz, Umut için Adalet herkes için Adalet düşüncesiyle daha güçlü bir yola evrilmiştir. ‘Umut için Adalet Herkes için Adalet Turu’ 1 Ağustos’ta Urfa'dan başlayacaktır.”

NE OLMUŞTU?

Ankara’da 15 Temmuz 2020’de yüksek alkollü olduğu tespit edilen Çağdaş Şenyüz isimli sürücü, 19 yaşındaki profesyonel bisikletçi Umut Gündüz’ün ölümüyle ilgili yargılandığı davadan hâlâ adalet çıkmadı. Gündüz’e arkadan çarparak ölümüne neden olan sürücünün, Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 24 Haziran’da görülen duruşmasında tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

“Bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan yargılanan Çağdaş Şenyüz için hazırlanan iddianamede, Şenyüz’ün Umut Gündüz’e çarptıktan sonra kaçtığı, çarpma esnasında plakasını düşürdüğü için kimliğinin tespit edildiği ve 1,53 promil alkollü olduğu da ifade edildi.

umut-icin-adalet-herkes-icin-adalet-turu-904096-1.