Umut’u öldüren Şenyüz, anneyi de şikâyet etmiş

Haber Merkezi

Ankara’da 15 Temmuz 2020’de 19 yaşındaki bisiklet sporcusu Umut Gündüz’ü içkili olarak kullandığı araçla çarparak öldüren Çağdaş Şenyüz, Umut’un annesi Asuman Gündüz’den şikâyetçi oldu. 4 yıl 5 ay hapis cezası verilen Çağdaş Şenyüz’ün şikâyet gerekçesi ise anne Gündüz’ün sosyal medya paylaşımı oldu. Anne Asuman Gündüz, ifade için Ankara Eryaman Şehit Osman Avcı Polis Karakolu’na çağırıldı.

BirGün’e konuşan anne Gündüz, polise değil, eylül ayında savcıya ifade vereceğini açıkladı. Gündüz, şunları dile getirdi: “Çağdaş Şenyüz, ona sosyal medyada katil dediğim için şikâyet etmiş. 2 senedir sürekli paylaşım yapıyorum. Oğlumu öldürene katil demeyeceksem ne diyeceğim. Mahkeme onu iyi biri olarak lanse etse de benim çocuğumun katili sonuçta. Umut yüzde 100 hatasızdı, yüzde 100 hatalı olan buydu. Alkollü olan, orada bırakıp evine gidip yatan da buydu. Mahkemede de hiç pişmanlığı yoktu.”

Eşi Menderes Gündüz’ün de mahkemede söylediği sözler nedeniyle yargılandığını hatırlatan anne Gündüz, “Katil 4 yıl 5 ay ceza aldı, Menderes ise 6 yılla yargılanıyor. Bakalım beni neyle yargılayacaklar? Katilin durduğu yerde bizim de durmamız çok ağır. Arsız güçlü olunca haklı suçlu durumuna düşüyor. 15 Temmuz’da Umut’un ölümünün ikinci yılı anması yaptık. Ankara’da İnsanlık Anıtı’nın önünde polis tarafından sürüklendik. Katili koruyan polisler bizi yerlerde sürükledi. Her yerimiz mosmor şekilde eve döndük. Polis onu şefkatli kollarıyla getirdi ama anne babayı yerlerde sürüklediler.” Gündüz, Umut'un ölüm yıldönümünde gerçekleştirilen açıklamada polis tarafından darp edilmişti, baba Menderes Gündüz'e ise Umut'un katiline iyi hal indirimi uygulanmasına karşı sarf ettiği sözler nedeniyle 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.