Sezona yaptığı kötü girişin ardından Trabzonspor’u mağlup ederek silkelenen Galatasaray dün de Antep’i Lukas Podolski ve Umut Bulut’un golleriyle 2-1 mağlup ederek taraftarlarını umutlandırdı

‘Umut’ yeniden!

Bu sezon düşe kalka ilerleyen Galatasaray, Arena’daki ilk galibiyetine, kafasının üstünde Demokles’in Kılıcı ile dolaşan golcüsü ile ulaştı.

Galatasaray taraftarları maçın başında ilk 11’de Umut’u gördüklerinde haklı olarak isyan derecesinde kuşkuluydular. Öyleki devre arasında Sinan Gümüş tribünlere yumruk şov yapıyordu. Maçın ufak çapta bir krize dönüşmesini engelleyen yine Umut oldu diyebiliriz, zira ne Sinan girdikten sonra çok etkili göründü ne de Sneijder ve attığı gole rağmen Podolski, kendilerinden beklenen seviyedeydiler. Onlardan beklenen bugün Denayer ve Hakan Balta’nın yaptıkları aslında. Tek vuruşla gole döndürülebilecek pozisyonlar yaratmaları. Hücumdaki yaratıcılık açısından Galatasaray’dan da kötü durumda olan Gaziantepspor gibi rakiplerle oynarken bu sorun yaratmıyor ama deplasman ve Avrupa kupası maçlarında elbette Hamzaoğlu’nun başı çok ağrıyacak. Bununla beraber Carole, Rodriguez ve Denayer’in her maç üzerine koyarak ilerlediğini söyleyebiliriz. Ancak şunu unutmamak lazım. Galatasaray Fatih Terim’in üçüncü döneminin ilk sezonunda şampiyonluğa giderken sağ bekte Eboue, orta sahasında Melo ve sol bekte de Hakan Balta ile oynuyordu ve bu oyuncular yukarıda saydığımız 3 oyuncunun çok üstünde bir performans veriyorlardı. Yani Galatasaray için hala büyümeye çalışan bir takım diyebiliriz ve bu yolda önemli yaralar alacaklar. Denayer’in hücumdaki katkısı takdir edilir olmasına rağmen, defansif açıdan yerini kaybederek rakibe verdiği fırsatlarda olduğu gibi.

Sarı-kırmızılılar çarşamba günü Kazakistan’da olacaklar. Gruptan çıkma ümitlerini devam ettirmek istiyorlarsa kazanıp Atletico Madrid galibiyetini bekleyecekler, böylece Benfica ile oynayacakları 2 maçta kendi kaderlerini belirleme şansları var. Hamzaoğlu grubun en kolay rakibine karşı teknik direktörlük kariyerinin en kritik maçlarından birisine çıkıyor. Bugüne kadar yaptığı bütün yanlış yorumları bırakıp formayı hak edene vermek zorunda. Aksi halde kendisinin teknik direktörlük çapı tekrar yoğun biçimde sorgulanmaya başlayacak.