Dünya tarihinin en ağır yıllarından birini dün gece yarısı geride bıraktık. 2021 pandemi önlemleri nedeniyle birçok ülkede evlerde kutlandı.

Umutla beklendi sevinçle karşılandı: Hoşgeldin 2021

HABER MERKEZİ

Görülmedik bir salgınla geçen ağır yıl geride kaldı. Dünya, mütevazı törenlerle 2021'i karşıladı. Sokak yerine evlerdeki kutlamalarla yeni yıla girildi. Yurttaşlar 80 saat sürecek kısıtlama öncesi son dakikaya kadar alışveriş yaptı. İstanbul'da öğle saaterinden itibaren trafik yoğunluğu oluştu. Evlerde karşılanan yeni yılda buluşmalar da sanal ortamda gerçekleşti.

DİLEK KABİNİNE YOĞUN İLGİ

Doğal afetler, koronavirüs pandemisi ve ekonomik krizin damga vurduğu 2020 yılından çıkılırken İzmir'de bir meydana yurttaşların yeni yıl dileklerini iletebileceği kabin yerleştirildi. Bornova Belediyesi'nin "2021'e Açılan Kapı" adıyla hazırladığı özel kabin yurttaşlardan yoğun ilgi gördü. Hijyen kurallarına dikkat edilen kabinin içine giren yurttaşlar 2021 yılında gerçekleşmesini istedikleri dilekleri sıralayıp düğmeye bastı, çıkan polaroid fotoğraf ve videolarıyla bu anı ölümsüzleştirdi. İlk kez dede olacak Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise mart ayında doğacak torununa sarılmayı diledi.

Yeni yılı Muğla'nın Bodrum ilçesinde karşılamak isteyenler nedeniyle ilçe girişinde trafik yoğunluğu oluştu. Gümbet, Bitez, Konacık, Ortakent, Yalıkavak, Gündoğan,Turgutreis ve Göltürkbükü bölgelerindeki denetimler artırıldı. Trafiğe zaman zaman müdahale eden polis ekipleri, yoğunluğu azaltmaya çalıştı.
İzmir'in Çeşme ilçesi de yılbaşını geçirmek isteyenlerin akınına uğradı.

***

Pandemi Orkestrası bugün evinizde

Pandemi sürecinde geliri olmayan müzisyenlere destek olmak amacıyla kurulan Kadıköy Belediyesi Pandemi Orkestrası’nın 7 Aralık’ta Süreyya Operasında gerçekleşen ilk konseri, bugün saat 17.00’de dijital medya üzerinden ücretsiz olarak yayınlanacak. Konserin linki Kadıköy Belediyesi sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Şefliğini Rengim Gökmen’in, solistliğini İdil Biret’in üstlendiği, Özgecan Günöz’ün ise başkemancı olarak yer aldığı konserde sanatçılara Kadıköy Pandemi orkestrası eşlik etti. Konserde Johann Sebastian Bach, Tomaso Albinoni ve Armağan Durdağ'ın eserleri icra edildi.