Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), gerici vakıfların ve tarikatların kıskacında. Rektör Mustafa Alişarlı’yı ziyaret eden İHH yetkilileri, üniversitedeki öğrenci yurtlarında deprem tatbikatı yapma talebinde bulundu.

Üniversite gerici vakıf kıskacında

HABER MERKEZİ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Mustafa Alişarlı’nın gerici vakıf ve derneklerle yakın ilişkisi sürüyor. Gerici İHH İnsani Yardım Vakfı Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakçı ve Başkan Yardımcısı Sabri Türk, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya ziyarette bulundu. Medya 14’te yer alan habere göre üniversitenin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, İHH Bolu Arama Kurtarma Ekiplerinin üniversitede bulunan öğrenci yurtlarında deprem tatbikatı yaparak olası afetler için öğrencileri bilinçlendirmek istediklerini ifade edildi.


Açıklamanın tamamı şöyle:

“Rektör Alişarlı, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Türkiye’den dünyaya uzanan hayır köprüsü vizyonuna vurgu yaparak, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış tüm insanlara, dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın yardım elini uzattığını söyledi. Başkan Sarımsakçı, kısa bir süre önce kurulan İHH Bolu Arama Kurtarma Ekiplerinin gerekli eğitimlerini ve donanımlarını sağladığını, bu şekilde AFAD’ın akredite arama kurtarma kuruluşları arasına girdiğini ifade ederek, İHH Arama Kurtarma Birimi ve AFAD işbirliğinde Üniversitede bulunan öğrenci yurtlarında deprem tatbikatı yaparak olası afetler için öğrencileri bilinçlendirmek istediklerini ifade etti. Rektör Alişarlı, İHH ile yardım faaliyetleri başta olmak üzere bir çok konuda işbirliği yapabileceklerini ifade ederek ziyaretlerinden dolayı, Sarımsakçı ve Türk’e teşekkür etti” denildi.

Karaman’daki şubesinde 46 çocuğa cinsel istismar vakasıyla hafızalara kazınan gerici Ensar Vakfı Bolu Şube Başkanı Mehmet Kalan ve yönetim kurulu üyeleri, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya ziyarette bulunmuştu. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alışarlı’da MHP'nin gençlik teşkilatı Ülkü Ocakları’nın Bolu’daki İl Başkanlığı’nı ziyaret etmişti.