YÖK Başkanı Erol Özvar, "Yükseköğretim kurumlarına bağlı faaliyet gösteren kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelinin herhangi bir hak kaybına uğramaması ve özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin yapılması için Yükseköğretim Kurulumuz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği hâlinde bir yasal mevzuat çalışması başlatmıştır" açıklaması yaptı.

Üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personeline ek ödeme için çalışma başlatıldı

YÖK Başkanı Erol Özvar, sosyal medya üzerinden üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin döner sermaye ek ödemesinden yararlanacağını duyurdu.

Özvar yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Sağlık Bakanlığı’nın 12.08.2022 tarihli ve 31921 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık personeline döner sermayeden yapılacak ek ödeme oranlarında iyileştirmeler yapılmıştır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan^'ın talimatıyla, söz konusu iyileştirmelere matuf olarak yükseköğretim kurumlarına bağlı faaliyet gösteren kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelinin herhangi bir hak kaybına uğramaması ve özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin yapılması için Yükseköğretim Kurulumuz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği hâlinde bir yasal mevzuat çalışması başlatmıştır.

Düzenlemenin yapılmasıyla birlikte, güncellenmiş hâliyle döner sermaye ek ödemesi uygulamasından, üniversite hastanelerinde çalışan öğretim elemanlarımız da yararlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

2 Ağustos'ta yayınlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık çalışanları için taban ek ödeme ve teşvik ödemesi getirilmişti. Ancak, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık çalışanları söz konusu ödemelerden mahrum bırakılmıştı. Karar tepki görmüştü.