Üniversite kürsüsünde skandal konuşma: Ne zaman p.evenkliği medeniyet yaptınız!

Şeriatçı görüşleriyle bilinen ve kapatılan Refah Partisi’nden 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada İstanbul Sözleşmesi olarak anılan Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni hedef aldı. Yılmaz, “Kadının hukukunu Avrupa’da arayanlar ahmaktır. Ne zaman pezevenkliği siz medeniyet yaptınız?” ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde, Zavendikli Mustafa olarak bilinen Mustafa Yıldız’ın ölümünün 10. yıl anması Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Anmaya, AKP Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Reisü’l Kurra Vekili Şeyh-ül Kurra Mustafa Demirkan, Rize İrşad Vakfı ve Zavendikli Mustafa Hoca Kur-an Kursları Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Ali Saruhan, Rize İrşad Vakfı Müdürü Kadir Kara, AKP Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, İl Müftü Yardımcıları Naci Çakmakçı ve Abdullah Köseoğlu, ilçe müftüleri katıldı. Programda bir konuşma gerçekleştiren 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ın açıklamaları tartışma yarattı.

REKTÖRE TEŞEKKÜR

Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a program için salonu tahsis etmesi nedeniyle de teşekkür ederek, “İşte üniversite salonundayız. Değerli rektörüme gerçekten teşekkür ederim bu salonu tahsis ettiler. Ne günlerden ne günlere. 20 sene evvel olsaydı bu tören hepimiz hapisteydik rektörle beraber. Nimetlere şükredin. Nimetlere şükretmezsek Allah azabını getirir. Şimdi bir bir yasakların kalktığı bir dönemdeyiz” diye konuşurken Yılmaz’ın bu sözleri alkış aldı.

Kur'an öğrenilmesin diye ilkokulların 8 yıl kesintisiz eğitim vermesinin sağlandığını savunan Yılmaz, “Ne çileler çekildi Kur'an'ın bugüne kadar ulaşması için” şeklinde konuştu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ HEDEF ALDI!

Yılmaz konuşmasında ‘aile’ kavramına vurgu yaparak “masonların aileyi yıkmaya çalıştıklarını” öne sürdü. Sözlerinin devamında İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Şu hale bak ya. Kızın diyor eve dostuyla gelirse saygılı olacaksın. Vay vay vay. Bir de çay ısmarlayalım kavata öyle mi? Allah ıslah etsin ya. Kadın diyor bir dostunu eve getirdi sakın ha kadına el kaldırma hapse girersin diyor. Yahu ne zaman pezevenkliği siz medeniyet yaptınız. Allah’tan korkun ya. Açık ve net konuşuyorum. Derdim olduğu için şehir şehir geziyorum bütün Türkiye’de. Aileyi ayakta tutan erkek kadın birliğini dinamitlediğiniz zaman devlet olmaktan tarihe gömülürsünüz. Onun için savaşın şekli 100 senedir değişti aileden bizi yıkmak istiyorlar: Aile olmadan devlet olur mu?”

Öte yandan Yılmaz Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da şu sözlerle teşekkür etti: "Yeniden Kur’an’ın gölgesinde, Resulullahın ahlakının gölgesinde büyük bir Türkiye inşaası için yola çıkmış Tayyip Erdoğan kardeşime ve yardımcılarına Allah’tan burada yardım diliyorum.”