Üniversite mi, rektörlerin çiftliği mi

HABER MERKEZİ

Ülkedeki üniversitelerde liyakat yerini kayırmaya bıraktı. Üniversitelerdeki birçok kadroya ya rektörlere ya da siyasi iktidara yakın kişiler atanıyor. Son birkaç günde bu yönde birçok haber çıktı. En son Pamukkale Üniversitesi Rektörü’nün şoförünün şube müdürü yapıldığı ortaya çıktı.

Bu yönde son günlerde ortaya çıkan gelişmeler şöyle:

► Daha önce eşini enstitü sekreteri olarak atayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, uzun yıllardan beri makam şoförlüğünü yapan Ümit Kırsoy’u, önce yüksekokula sekreter olarak atadı, bir mesai günü sonrası da şube müdürü yaptı.

► Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın üç kızının ve iki damadının üniversitede öğretim görevlisi olduğu ortaya çıktı. Rektör’ün, kızı Hanife Baykal Şahin, KTÜ’de öğretim üyesi, diğer kızı Leyla Baykal, Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, üçüncü kızı Elif Baykal Kablan, Mühendislik Fakültesi Araştırma görevlisi. Elif Baykal Kablan’ın eşi Yavuz Kablan da KTÜ’de iki sınavı ilk sırada kazanıp öğretim üyesi oldu.

► Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın imam hatip lisesi mezunu olduğu, görevli olduğu camiden kadrosu üniversitede araştırmacı kadrosuna atandığı’ öne sürüldü. CHP’li Mustafa Adıgüzel, iddiayı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

► Tunceli Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek’in 10 yıl şoförlüğünü yapan Yunus Başarır’ı iki yıldır boş olan İletişim Fakültesi Sekreterliği’ne atadığı ortaya çıktı. Rektör bu atamanın liyakate uygun yapıldığını ifade etti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.