Sabah saatlerinde İzmir'de gözaltına alınan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ tutuklandı. Buldağ, Öğrenci Sendikası ve Boğaziçi Dayanışması twitter hesaplarından paylaşım yapmakla suçlanıyordu.

Üniversite öğrencisi Beyza Buldağ tutuklandı

İzmir'deki evinden polis baskınıyla gözaltına alınan MSGSÜ Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, Buca Karakolu'ndan tutulduktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Savcılık ifadesi alınan Buldağ, "Halkı kin nefret düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik suçlamasıyla" sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Buldağ'ın avukatı Özgür Urfa, müvekkilinin Boğaziçi Dayanışması hesabını yönetmek ve '12. Cumhurbaşkanı'na açık mektup' bildirisi gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtmişti.

Urfa, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Boğaziçi Dayanışması hesabını yönettiği iddiasıyla, 12. CB'ye mektup sebebiyle CB'na hakaret, diğer paylaşımlar sebebiyle halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik etme ve suç işlemeye tahrik. Tek delil ise telefon numarasının son iki hanesinin 12 ile bitmesi" diye yazdı.

Buldağ'ın gözaltına alındığı ilk saatlerde avukatları ve ailesine bilgi verilmemişti. Öğrenci Sendikası ve Boğaziçi Dayanışması Twitter hesaplarından yapılan paylaşımda, “Bir arkadaşımız bu sabah Boğaziçi protestoları ile ilgili WhatsApp grubu kurduğu gerekçesiyle evinden gözaltına alındı. Nereye götürüldüğü bilgisine ulaşamıyoruz. Öğrencilere karşı düşman hukuku işletiyorsunuz, bu uygulamalarınıza derhâl son verin" denilmişti.