Isparta'da üniversite eğitimi gören 19 yaşındaki Güleda, erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından katledildi

Güleda da katledildi

Isparta'da üniversite öğrencisi Güleda C. (19), Muğla'dan ziyaretine gelen erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından öldürüldü. Genç kızın önce boğazının sıkıldığı, sonra bıçaklandığı belirlenirken, Pehlivan gözaltına aldı. Pehlivan, ifadesinde Güleda'nın 17 saat boyunca kendisinden kaçmaya çalıştığını anlattı

DHA'nın haberine göre olay, pazar günü Fatih Mahallesi'ndeki apart dairede meydana geldi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda C.'nin Muğla'da oturan ve erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Zafer Pehlivan, genç kızı ziyarete geldi. Pehlivan, tartıştığı Güleda Cankel'in önce boğazını sıktı, ardından göğüs bölgesinden bıçakladı. Güleda'nın odasından gelen sesleri duyan diğer öğrenciler içeri girdiklerinde genç kızı hareketsiz yatarken buldu.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede Güleda C.'nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Güleda'nın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alındı ve Isparta Belediyesi cenaze nakil aracına konularak, toprağa verilmek üzere Muğla'ya gönderildi.

TUTUKLANDI

Polis cinayet şüphelisi Zafer Pehlivan'ı kısa süre sonra yakalayıp, gözaltına aldı. Emniyette gerekli işlemleri tamamlanan zanlı, bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılıkta gerekli ifadeleri alındıktan sonra hakim karşısına çıkarılan zanlı, tutuklandı. Polis, görüntü alınmaması için ekip aracını adliye binasına soktu. Tutuklandıktan sonra polis ekiplerince cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkarılan zanlı için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Zafer Pehlivan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar dikkati çekti. Zafer P.'nin paylaşımlarından birinde 'Her şeyin zamanı yaşadığınız o andır, mutlu olmayı ertelemeyin. Canınız istediği zaman ölmeyeceksiniz. Ve biz o zamanın değerini bilemedik. 11.11.19' ifadelerini kullandığı, diğer paylaşımında ise 'Bitti. 18.11.2019. 13.47' yazdığı görüldü.

KATİLİN İFADESİ

Pehlivan, polis ifadesinde olayın detaylarını da anlattı.

Zafer P.'nin, emniyetteki ifadesinde, Güleda Cankel ile görüşmek için 15 Kasım Cuma günü Muğla'dan Isparta'ya gittiğini ardından kızın kaldığı aparta geçtiğini söylediği belirtildi. Evde kimse olmadığını anlayınca otogara döndüğü öğrenilen Zafer P.'nin 2 gün burada beklediği, 17 Kasım Pazar günü saat 18.00 sıralarında ikinci kez Güleda'nın kaldığı aparta gittiği, ışığın yandığını görünce zili çaldığı kaydedildi.

GÜLEDA, SON KEZ ANNESİYLE KONUŞMUŞ

Güleda Cankel'in kapıyı açıp, kendisini görünce hızla kapattığını, 'Seninle konuşmam gerekiyor' deyince yeniden açtığını anlatan Zafer P., emniyetteki ifadesinde şunları söyledi:

"İçeri girdim, yaklaşık 5 dakika sonra kapı çaldı. Gelen, Osman diye biriydi. Güleda, içeri almak istemedi. Ben Osman'ı gördüm, aşağı beraber indik. Osman, bana, Güleda'yı rahat bırakmamı söyledi. Ben de '5 yıllık arkadaşlığımız var, nasıl bırakayım?' dedim. Güleda'yı telefonla aradım. Açmadı, Osman'la apartın önüne geldik. Kendisi dışarıdaydı. Osman, 'Sen gelme Güleda'yla konuşmam lazım' dedi. Ben de gitmedim. Bir süre sonra yanlarına gittiğimde Osman, Güleda'ya dönerek, 'Zafer'e söylemek istediğin bir şey var mı?' dedi. Güleda 'Yalnız kalmak istiyorum' dedi. Osman'a gitmesini söyledim. O da gitti. Güleda ile eve çıktık. 'Eğer bana iyi davranırsan kötü davranmazsan seninle beraber devam edebiliriz' dedi. Beni neden bıraktığını sorduğumda '5 yıl senin gibi birini boşa sevmişim. Sen gereksiz birisin' dedi. Tokat attım, küfretmeye başladı, tekme attı. Annesini ve Osman'ı aramak istedi. Telefonunu aldım. Mesaj attığı için annesi aradı. Telefonu kendisine verdim. Konuştular ama benden bahsetmedi. Kapatınca telefonu geri aldım."

3 KEZ KAÇMAK İSTEMİŞ

Zafer P., ifadesinin devamında, telefonu elinden aldıktan sonra Güleda'nın, kapıya doğru koşmaya başladığını; ancak anahtar kendisinde, kapı da kilitli olduğu için kaçamadığını söyledi. Güleda Cankel'i boğazını sıkarak, yan odaya götürdüğünü anlatan Zafer P.'nin, şunları kaydettiği öğrenildi:

"Boğazını sıktığım için hava alamadığını, dışarı çıkmak istediğini söyledi. Dışarı çıktık. Markete gittik. Aniden beni itekleyerek, kaçmaya başladı sonra geri gelip, telefonunu istedi. Birini aramak istediğini söyledi. Ben de verdim. Osman'ı aradığını görünce telefonu geri aldım, yere atıp, kırdım. Bir kez daha kaçmaya başladı. Peşinden koştum ve yakaladım. Aparta kadar kucağımda götürdüm. 'Eşyalarımı ver, gideceğim' dedim. Eve çıktım. Tekme attı. Ben de boğazını tekrar sıktım. Bir süre sonra hava alamadığını söyledi. Dışarı çıkmak istediğini belirtti. Ben de 'Kaçmayacaksan çıkarız' dedim. 'Kaçmayacağım' dedi; ancak dışarı çıkınca tekrar kaçmaya başladı. Yakaladım. Apartın önüne geldiğimizde tokat attım, ittirdim. Yere düştü. Bağırmaya başladı. Kafasını çarptı."

Çevredekilerin ihbarı üzerine, olay yerine sağlık ve polis ekiplerinin geldiğini; ancak Güleda'nın kendisinden şikayetçi olmadığını öne süren Zafer P.'nin, "Onu ambulansla hastaneye götürdüler. Benden şikayetçi olmadığı için birileri beni otogar civarında bıraktı. Para çektim, taksiyle hastaneye gittim sonra Güleda'yla beni karakola götürdüler. Güleda, şikayetçi olmadı. Onu polis aracıyla evine götürdüler. Beni de ifademin ardından bıraktılar. Ben de aparta gittim. Nasıl olduğunu sordum. Başının ağrıdığını, midesinin bulandığını söyleyince tekrar hastaneye götürdüm. Saat 05.00 sıralarında eve döndük, uyumuşuz. Saat 10.00 gibi kalktık. Kahvaltı yaparken Güleda, bana, 'Sen nasıl erkeksin? Bana saldırdın, beni dövdün' dedi. Bu sırada Osman, telefonla beni aradı. Konuşmak istediğini söyledi. Ben de Muğla'da olduğumu söyledim. Güleda'ya aralarında bir şey olup olmadığını sordum" dediği öğrenildi.

Katil Zafer Pehlivan ve son paylaşımları:

universite-ogrencisi-guleda-erkek-arkadasi-tarafindan-olduruldu-651156-1.universite-ogrencisi-guleda-erkek-arkadasi-tarafindan-olduruldu-651157-1.universite-ogrencisi-guleda-erkek-arkadasi-tarafindan-olduruldu-651158-1.

BAŞKA ECEMLER ÖLEMSİN CEZALAR AĞIRLAŞTIRILSIN

Gölcük ilçesinde 17 yaşındaki Ecem Balcı'nın öldürülerek ormanlık alana gömülmesi ile ilgili katil zanlısı Süleyman Kara ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmanın ardından Ecem Balcı'nın babası Gökhan Balcı, avukatı Aslıhan Şen, adliye önünde açıklama yaptı. Avukat Şen, "Ecem'i öldüren sanık ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Suç delillerini yok edenler, saklayanlar ise ceza aldı. Bu kararı aldığımız için çok mutluyuz" dedi.

Daha sonra konuşan Ecem Balcı'nın babası Gökhan Balcı ise şöyle konuştu: “Biz her zaman buna inandık ve bekledik. Dedik ki, 'En ağır cezayı alana kadar biz bu adliyeye gidip geleceğiz.' Çok şükür o da oldu. Ağırlaştırılmış müebbet cezasını aldı. Başka Ecemler ölmesin diyoruz. Bu bir daha da inşallah olmaz. Bununla ilgili cezalar ağırlaştırılsın.”

universite-ogrencisi-guleda-erkek-arkadasi-tarafindan-olduruldu-651534-1.

ERKEK ŞİDDETİ SÜRÜYOR:

Kocaeli’nde kadın öğrenciye taciz

Kocaeli’nde bir kadın öğrenci, bindiği otobüsteki yaşlı bir kişi tarafından giyim şeklinden dolayı taciz edildi. Kadının yanına oturmasına izin vermeyen kişi, karşısında oturduğunda ise “Senin değerli bir hazinen olsa saklamaz mıydın? Karşımda oturma kalk, gözüm sana kayıyor” dedi.

Elektroşokla tüfeğe karşı koyamadı

İzmir’in Buca ilçesinde, açık cezaevinden izinli olarak çıkan Şehmuz Selçuk, sevgilisi olduğu ileri sürülen bir çocuk annesi 24 yaşındaki Melisa Kalem’i önceki gün pompalı tüfekle öldürdü. Selçuk, daha sonra aynı silahla yaşamına son verdi. Kalem’in, kendisini elektroşok cihazıyla korumaya çalıştığı, ancak adamın pompalı tüfekle ateş etmesine engel olamadığı belirtildi.

universite-ogrencisi-guleda-erkek-arkadasi-tarafindan-olduruldu-651535-1.

Dört aylık eşi tarafından öldürüldü

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Ali Osman Sarı, dört ay önce evlendiği Serpil Sarı’yı katletti. 38 yaşındaki Serpil Sarı’yı boğarak öldüren Ali Osman Sarı, amcasının yanına giderek, Serpil Sarı’yı öldürdüğünü söyledi. Gözaltına alınan Ali Osman Sarı, Emniyet’teki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak, cezaevine konuldu.

universite-ogrencisi-guleda-erkek-arkadasi-tarafindan-olduruldu-651536-1.

FAİLLER KORUNUYOR:

Sanığa verilen ceza düşürüldü

Zonguldak Ereğli’de 10 Ekim 2013’de Sanem Kulan, eşinden ayrı yaşayan ağabeyinin kayınpederi Hasan Yoldaş tarafından 7 bıçak darbesiyle öldürüldü. Bu nedenle 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Hasan Yoldaş, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılandı. Bozma kararanını ardından tahliye edilen Yoldaş, bu kez 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hasan Yoldaş’ın cezası 15 yıldan 12 yıla düşürülürken cezaevinde kaldığı süre dikkate alınarak tutuklanmasına yer olmadığına karar verdi. Sanem Kulan’ın annesi Firdevs Kulan, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada kızını öldüren sanığın 6 yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest kalmasını kabul edemediğini söyledi.

universite-ogrencisi-guleda-erkek-arkadasi-tarafindan-olduruldu-651537-1.

İstismar etti serbest kaldı

Adana’da 14 yaşındaki öz kızı S.N.K.'ye, 10 yıldır cinsel istismarda bulunduğu belirtilen A.K., savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. A.K.’nin serbest bırakılmasına isyan eden eşi Z.K., “Adaletin sağlanmasını istiyorum. Aşiretimiz olayın üstünü kapatmaya çalışıyor. Eşim de şikâyetimi geri çekmem için sürekli beni tehdit ediyor” dedi.

universite-ogrencisi-guleda-erkek-arkadasi-tarafindan-olduruldu-651538-1.

İş işten geçti yargı karar verdi

Yıllarca öz kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan medya patronu Fatih Oflaz'ın hapis cezası istinaf mahkemesi tarafından onandı. Oflaz, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonunda önce 22 yıl 6 ay hapse mahkum edilmişti. Cezada indirim uygulanmış ve Oflaz 18 yıl 9 ay hapse çarptırılmıştı. Hükümle beraber tutuklama kararı verilmeyen Fatih Oflaz’ın yurt dışına kaçtığı belirlendi.

universite-ogrencisi-guleda-erkek-arkadasi-tarafindan-olduruldu-651539-1.