Antalya'da, aşçı İhsan Güney tarafından üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'un katledildiği ve Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne ait olduğu öğrenilen kaçak yurt binasının, halen Antalya'da görev yapan birinci sınıf emniyet müdürü unvanlı bir polis müfettişine ait olduğu iddia edildi.

Üniversite öğrencisinin katledildiği kaçak tarikat yurdunun emniyet müdürüne ait olduğu iddia edildi

Antalya'da İlim ve Kültür Derneği'nin Erenköy tarikatına kiraladığı kaçak öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney'in 18 yaşındaki Mehmet Sami Tuğrul'u katletmesinin ardından, yurt binasının emniyet müdürüne ait olduğu iddia edildi.

Halk TV'den Hazar Dost cinayetin işlendiği bölgeye giderek kaçak yurda ait bilgiler aktardı. Dost'un haberinde, üst düzey görevlilerin, ''Bu olaya dair bilgi, belge, görüntü kesinlikle hiçbir yerde paylaşılmayacak, dikkat edilecek" dediği öne sürüldü.

Haberde şu bilgiler aktarıldı: "ALİMDER adlı derneğin kaçak tarikat yurdu olarak kullandığı cinayet mahali ile ilgili 3 kaynaktan teyit ettirdiğimiz bir iddiaya ulaştık. Kaynaklar, binanın halen Antalya'da görev yapan birinci sınıf emniyet müdürü unvanlı polis müfettişine ait olduğunu iddia ederken "Burayı bu yurda emniyet müdürünün babası kiraya vermişti diyor."

Hazar Dost'un haberinde, söz konusu iddia şöyle ifade edildi:

"Dün yaşananların ardından emniyette görevli kaynaklarımızdan bilgi almaya çalışırken, Antalya Asayiş Şube'ye gelen ilginç bir talimat olduğunu öğrendik. Bize aktarılana göre, üst düzey görevliler, ''Bu olaya dair bilgi, belge, görüntü kesinlikle hiçbir yerde paylaşılmayacak, dikkat edilecek" demişti.

Böylesine bir olay için böyle bir talimatın gelmesi, en başından itibaren ilginçken, bugün yerel kaynaklardan emniyetin bu işin ucunu neden bu kadar sıkı tuttuğuna işaret eden bir bilgi aldık.

ALİMDER adlı derneğin kaçak tarikat yurdu olarak kullandığı cinayet mahali ile ilgili 3 kaynaktan teyit ettirdiğimiz bir iddiaya ulaştık. Kaynaklar, binanın halen Antalya'da görev yapan birinci sınıf emniyet müdürü unvanlı polis müfettişine ait olduğunu iddia ederken "Burayı bu yurda emniyet müdürünün babası kiraya vermişti" diyor.

CENAZEYİ ALMAYA BABAYLA BERABER DERNEK BAŞKANI GELDİ

Mehmet Sami Tuğrul'un cenazesini almak için memleketinden gelen öğretmen babasına ise bugün derneğin başkanı Barış Kaplan eşlik etti. Adli Tıp'tan cenaze alınırken 30'a yakın polisin eşlik ettiğini belirten kaynaklar, babayla kimsenin konuşmasına izin verilmediğini söyledi.

ÇEVREDEKİ ESNAFA 'KONUŞMAYIN' BASKISI

Öte yandan, olayla ilgili çevredeki esnafla konuşmak istediğimiz zaman, çekingen davranışlar sergilediklerini gördük. Birkaç soru sorduktan sonra esnaf, "Kapıdaki polisler sürekli 'Kimseye konuşmayın, ayrıntı anlatmayın' diye baskı yapıyor" diyerek bildiklerini anlatmamaları konusunda baskı gördüklerini belirtti."

NE OLMUŞTU?

Dün (7 Aralık) Kepez İlçesi Kültür Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde , Antalya İlim ve Kültür Derneği'nin (Alim Derneği) 4 katlı öğrenci yurdunun yemekhanesinde yurdun aşçısı İhsan Güney, Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'u vahşice katletmişti.