Üniversitelerin açılacağı tarih pek üniversite öğrencisi için büyük bir gündem maddesi olurken YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından konuya dair açıklama getirildi. Peki, üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak? Nisanda üniversiteler açılır mı?

Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak? Nisanda üniversiteler açılır mı?
Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak? Nisanda üniversiteler açılır mı?

Üniversitelerin ne zaman açılacağı sorusu pek çok üniversite öğrencisi için merak konusu oldu. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen peşi sıra iki deprem ile birlikte 11 şehirde yaşanan büyük yıkımın ardından üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçilmişti. Depremden etkilenen pek çok depremzede ise öğrenciler için ayrılan Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlara yerleştirilerek geçici barınma imkanı sunulmuştu.

Üniversitelerin zorunlu bölümleri haricindeki tüm bölümlerde öğrenciler eğitime uzaktan ‘online’ bir biçimde devam ediyor. Pek çok öğrenci üniversitelerin yüz yüze eğitime dönmesi konusunda fikir birliğine varırken üniversitelerin ne zaman açılacağına dair YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar duruma ilişkin bir açıklamada bulundu.

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversitelerin ne zaman açılacağına yönelik konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar uzaktan eğitim modeli ile eğitime devam eden üniversiteler için Nisan ayının başından yeni bir değerlendirme yapılarak mevcut durumun bu değerlendirme neticesinde değişebileceğini ifade etti.

Nisanda üniversiteler açılacak mı?

Nisan ayının başında yeni bir değerlendirme gerçekleştireceklerini ifade eden YÖK Başkanı Özvar, koşulların sağlanması halinde uzaktan eğitimin yanı sıra yüz yüze eğitim imkanının da olduğu hibrit öğretim seçeneği de masaya yatıracaklarını açıkladı.