Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, Yıldız Dayanışmasını kurduklarını açıkladı. "Üniversiteler bizimle özgürleşecek" diyen öğrenciler, "Kayyum rektörler derhal istifa etmelidir" talebinde bulundu.

Üniversitelerde direniş büyüyor: Yıldız Dayanışması kuruldu

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu'ya tepkiler sürerken, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek her geçen artıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi'nde direnişin diğer üniversitelere de yayıldığını ve bu direnişin dayanışmayla büyümesi gerektiğini belirterek Yıldız Dayanışmasını kurduklarını açıkladı.

Öğrenciler tarafından açıklanan kuruluş deklarasyonunda, "Özgür bir üretimin alanlarını açmak; üniversite içindeki ırk,din,dil, cinsiyetçi, LGBTİ+ fobik söylemleri kampüslerimizden atmak için bir araya geliyoruz.Tüm Yıldız öğrencilerine, akademisyenlerine, kampüs emekçilerine çağrımızdır: Yıldız Dayanışması’na katılın" denildi.

Dayanışmanın daha fazla ihtiyaç olduğunu gördüklerini dile getiren öğrenciler, "Görüyoruz ki bizler bir aradaysak, birlikte hareket ediyorsak bu düzeni değiştirebilir, irademizi yok sayanları üniversite üzerinde kurmak istedikleri karanlığa hapsedebiliriz! Yıldız Teknik Üniversitesi’nin içinde bu ihtiyacı görüyoruz ve Yıldız Dayanışması’nı kurduğumuzu ilan ediyoruz. Öğrencilerin, akademisyenlerin, kampüs emekçilerinin buluştuğu ortak bir çatı, , işleyiş ilkelerini beraber belirlediğimiz, üniversitenin gündemine dair ortak bir irade oluşturacağımız bir dayanışma üniversiteleri özgürleştirecektir" ifadelerini kullandı.

"Üniversiteler bizimle özgürleşecek" diyen öğrenciler taleplerini ise şu şekilde açıkladı:

>> Kayyum rektörler derhal istifa etmelidir.

>> Rektör, dekan, bölüm başkanı gibi akademik kadroların atamayla değil; üniversite bileşenlerinin içinde bulunduğu seçimlerle belirlensin.

>> Yıldız Teknik Üniversitesi’nde hala ders vermeye devam eden pedofilik Bedri Gencer okuldan atılsın!