Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruk atarak yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP'li Zafer Işık'ı tebrik etti.

Üniversiteleri ‘fuhuş evi’ ilan eden Sofuoğlu, yumruk atan AKP’li vekile destek verdi: Adamın dibiymiş!

Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Meclis'te yoğun bakıma sokan yumruğu savunup, yumruk atan AKP'li milletvekili Zafer Işık'ı tebrik etti. Işık'ın saldırısının "ecdat geleneği" olduğunu öne süren Sofuoğlu, "Pısırıklar Zafer Bey kardeşimi örnek alsın" ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu, şunları yazdı:

"Adamın dibiymiş Zafer Işık. Anlayana anladığı dilden konuşmuş. Bu bir ecdat geleneğidir, elleri dert görmesin.

Müslüman, yeri ve zamanına göre hareket etmesini iyi bilendir.

Pısırıklar, Zafer Bey Kardeşimin bu adam gibi tavrını görsün de örnek alsın İnşaAllah..."

universiteleri-fuhus-evi-ilan-eden-sofuoglu-yumruk-atan-akp-li-vekili-savundu-adamin-dibiymis-1097447-1.

"GEREĞİNİ YAPIN"

Bu paylaşım üzerine İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “Bu insan müsveddesi çakma fesli bir üniversite hocası. Üstelik üniversitelerin fuhuş yuvası olduğunu iddia edecek kadar ahlaksız bir zihniyette. Peki ya sapık bir şerefsizin üniversitelerimizde ne işi var? Gereğini acilen yapın” çağrısında bulundu.

ÜNİVERSİTELERİ FUHUŞ EVLERİNE BENZETMİŞTİ

Ebubekir Sofuoğlu’nun Akit TV yayınında üniversiteler hakkında konuşurken sarf ettiği, “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri. Gördüğüm var. İstisna değil” sözleri her kesimden büyük tepkiler almış, söz konusu sözlere soruşturma başlatılmasıyla birlikte RTÜK’ten kanala ceza kesilmişti.

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu'nda çıkan tartışmada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın yumruklu saldırısına uğramıştı. Yaşanan arbede sırasında Örs'ün başında açılma meydana gelirken, kalp problemi de bulunan İYİ Partili vekil hastanede yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı. Örs, bugün yoğun bakımdan çıkarılmıştı.