Kamuda çalışan üniversiteli işçiler, TBMM‘nin yeni yasama yılına başlaması ile birlikte seslerini duyurmaya çalışıyor. Üniversiteli işçiler statü değişikliği için yasal düzenleme bekliyor

Üniversiteli işçiler yasal düzenleme bekliyor


TBMM‘nin açılması ile birlikte üniversiteli işçilerin bekleyişi başladı. Kamuda işçi statüsünde çalışmakta olan üniversiteli işçiler yasal düzenleme bekliyor.

2007 yılında aynı statüde, yani geçici işçi pozisyonunda bulunup, gerek öğrenim durumları, gerekse kurumlarının kadro durumları nedeniyle sözleşmeli personel statüsünü alamayıp, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmeye devam edenlerin, bugün itibariyle haksızlığa uğradığını ve sözleşmeli statüye geçenlerin memur olduğunu ifade eden Üniversiteli İşçiler Platformu üyeleri, bir yandan çalışırken bir yandan TMMM’den gelecek olan haberi beklediklerini ifade etti.

TBMM’nin yeni yasama döneminin başlamasıyla tekrar 'Ankara Çıkarması' yapacaklarını, bunun için uygun zamanı beklediklerini dile getiren üniversiteli işçiler, “Bizi zaten biliyorlar, daha önce defalarca gittik ve tekrar gitmemize gerek kalmadan umarız ki gereken yasal düzenleme yapılır ancak yasal düzenleme yapılana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizin, saygı çerçevesinde her bir devlet büyüğümüze haklı talebimizi anlatmak için kapılarını aşındıracağımızın bilinmesini isteriz” dediler.

Geçmiş dönemlerin seçimler ile geçtiğini ifade eden üniversiteli işçiler, uzun süre seçimlerin olmayacağının altını çizerek, "Artık yeni dönemde toplumsal beklentilerin tek tek çözüme kavuşturulması gerektiğini ve bunun için Meclisimizdeki tüm siyasi partilere, milletvekillerine görev ve sorumluluk düşmektedir" diye konuştu.

'ÖZLÜK HAKLARIMIZ KISITLI'

Üniversite mezunun işçiler olarak tayin, nakil, görevde yükselme, imza yetkisi gibi özlük haklarının olmadığının altını çizen platform üyeleri, Kamuda artık “Sen işçisin işçi kal” anlayışının son bulması gerektiğini, akademik eğitimini tamamlamış personellerin liyakat, ehliyet ve adalet mekanizmasının hakim olduğu kamu personel rejiminin sağlanmasının gerektiğini belirtti.

ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER KİMDİR?

Kamuda işçi statüsünde çalışan personeller, kendilerini şu şekilde tanımlıyor:

“Kamu Kurumlarında, Belediyelerde ve KİT’lerde 4857 sayılı yasaya tabi daimi işçi statüsünde; Ön lisans, Lisans Mezunu hatta Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamlamış ama vasıfsız kadroda çalışan işçilerdir.”