Üniversitelilerden ortaokul öğrencileri için kampanya

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, Kars ve Cizre’deki ilk ve ortaokulöğrencileri için yardım kampanyası yürütüyor.

Kastamonu Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Yudum Kırmızı, eğitim fakültesinin eski mezunlarının ilettiği, öğretmenlik yaptıkları okullardaki ihtiyaçları öğrencileriyle paylaştı.

Bunun üzerine Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Kübra Bayraktar, Fazlı Direk, Gamze Altay, Deniz Aksu, Volkan Akyol, Meryem Celayır, Gulzhan Turganbekova, İrem Büyükaslan, Emre Dalboy ve Orhan Atmaca, “Okumayan kalmasın” adıyla yaklaşık 15 gün önce yardım kampanyası başlattı.

Kübra Bayraktar, yaptığı açıklamada, Kars ve Cizre’de öğretmenlik yapan fakültenin eski mezunlarının, öğrencileri için destek istediklerini söyledi.

Bunun üzerine oradaki öğrenciler için yardım kampanyası başlatmaya karar verdiklerini dile getiren Bayraktar, “İhtiyaç sahibi öğrenciler için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Öğrencilerin bir kaleme, bir silgiye bile ihtiyacı var. Bu durum bizi çok etkiledi ve el birliği ile çalışmaya başladık.” dedi.