Üniversiteyi hapishaneye çeviren uygulamalar derhal son bulsun

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rektör olarak atadığı Melih Bulu’ya yönelik protestolar dün de devam etti.

Boğaziçili akademisyenler, rektörlük binasına sırt dönerek tuttukları nöbet için 103. kez bir araya geldi. Akademisyenler taleplerini bir kez daha yineledi. Akademisyenler dün yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

“Bu hafta da okulumuzda; hocalarımıza, idari personelimize ve öğrencilerimize zorbaca müdahalelerde bulunuldu. Okulumuzda 8 senedir ders veren Feyzi Erçin Hoca’mızın yaz döneminde ders vermesi atanmış Rektör’ün yardımcısı Naci İnci tarafından saygısız bir üslup ve mesnetsiz gerekçelerle engellenmeye çalışıldı. Rektörlük öğrencilerimizi bir kez daha özel güvenlik görevlerinin saldırılarıyla karşı karşıya bıraktı. Öğrencilerimiz alenen yumruklandı, üniversitenin dışına atıldı. Üniversitenin demir kapısı okulun öğrenci ve hocalarının yüzüne kapatıldı, daha önceden kelepçelenen kampus kapımıza, bu sefer de asma kilit takıldı. Üniversiteyi tekinsiz bir alana, adeta bir hapishaneye dönüştüren bu uygulamalara derhal son verilmelidir. Bir kez daha atanmış Melih Bulu, Gürkan Kumbaroğlu, Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez’in, bir gecede kurulan Hukuk Fakültesi’ne atanmış Selami Kuran ve görevlendirilmiş Muzaffer Eroğlu’nun istifasını talep ediyoruz. Nöbetimizin 100. gününü geride bıraktığımız bu hafta da kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!”