Üniversiteyi yasa boğan ölümün ardından kampanya başlatıldı

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Aslıhan Kocapınar evine gitmek için çevre yolunda karşıdan karşıya geçerken 07 ADE 243 plakalı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Akdeniz Üniversitesi İç mimarlık öğrencisi Aslıhan Kocapınar, 14 Kasım Çarşamba günü okuldan eve gitmek için Akdeniz üniversitesi öğrencilerinin en sık kullandığı Kültür kapısından çıkıp, çevre yolundan karşıya geçerken trafik kazası geçirdi. Ameliyata alınan Kocapınar dün yaşamını yitirdi.

Önünden çevre yolu geçen ve kampüse giriş çıkış için Kültür kapısını kullanan öğrenciler denetimsizlikten ve şikayetler üzerine son yıllarda eklenen trafik lambalarının yetersizliğinden sürekli ölümle burun buruna geliyor.

Yerleşimin yoğunlukta olduğu bölgede daha önce defalarca imza toplanmasına ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından söz verilmesine rağmen, öğrencilerin en temel ihtiyaçlarından biri olan üst geçit talepleri karşılıksız kaldı.

Sürekli kazalara ramak kala olayların yaşandığı bölgede İç mimarlık öğrencisi Aslıhan Kocapınar trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Change.org üzerinden kampanya başlatan öğrenciler, "Bu bölgeye bir üst geçit yapılarak bu kazalara engel olunabilir. Daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel tarafından üst geçit sözü verildi. Fakat bu söz gerçekleştirilmedi" diyerek daha fazla can kaybı olmaması için destek istediler.

universiteyi-yasa-bogan-olumun-ardindan-kampanya-baslatildi-531806-1.

Üzücü haberi alan Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, kazanın meydana geldiği Hürriyet Caddesi'ne üst geçit yapılması için sosyal medyada kampanya başlattı.


Kocapınar için başlatılan kampanya şöyle:

Akdeniz üniversitesi öğrencilerinin en çok kullandığı giriş çıkış kapısı olan Kültür ya da Ziraat kapısı önünden çevre yolu geçmektedir. Trafiğin sürekli aktığı bi konum olan yerde yaya geçidi var. Trafik lambası konulmuştu gelen şikayetler üzerine. Fakat çok kısa süre yayaya geçiş süresi tanınıyor. Yayalara yeşil yanması çok uzun sürüyor. Kırmızı ışığa rağmen bazı araçlar durmuyor. Bu tehlikeli durumlar yaratıyor. Sürekli kazalara ramak kalan olaylar yaşanıyor. Ölümlü bir olay olmamıştı ta ki 14 Kasım 2018 gününe kadar. İç mimarlık öğrencisi Aslıhan Kocapınar'a araba çarptı ve artık o gencecik insan aramızda değil.

Bu bölgeye bir üst geçit yapılarak bu kazalara engel olunabilir. Daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel tarafından üst geçit sözü verildi. Fakat bu söz gerçekleştirilmedi.

Daha fazla can kaybetmememiz için sende bu kampanyaya lütfen destek ol.

Change.org Kampanyası