'The Wire' dizisinde 'Omar Little' karakterine hayat veren Michael K. Williams evinde ölü bulundu.

Ünlü aktör Michael K. Williams evinde ölü bulundu

Son yılların popüler yapımlarından The Wire'daki 'Omar Little' rolünü canlandıran aktör Michael K. Williams, 54 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü aktör New York City'deki dairesinde ölü bulundu. Williams'ın cansız bedeninin yeğeni tarafından evinin oturma odasında bulunduğu bildirildi.

UYUŞTURUCU ŞÜPHESİ

New York polisinin, dairede uyuşturucu gereçleri bulunması nedeniyle ölüm sebebi olarak aşırı doz ihtimali üzerinde durduğu belirtildi. Adli tıptan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Michael K. Williams, özellikle "The Wire"daki "Omar Little" karakteriyle eleştirmenlerden övgü almıştı.

Uyuşturucu sorunu olduğu bilinen Williams, 2012'de haber sitesi NJ.com'a yaptığı açıklamada, "Ateşle oynuyorum" demişti.

Dizideki rol arkadaşlarından Clarke Peters, Williams'ın çok cömert ve yetenekli bir aktör olduğunu söyledi.

Clarke Peters, BBC'ye yaptığı açıklamada, bununla birlikte Williams'ın, uyuşturucu sorunun çözülmemesinden dolayı öfkeli olduğunu belirtti.

Peters, "Sinema endüstrisi, bazen aktörlerin bağımlılıklarını suistimal ediyor" dedi.

Williams, "Lovecraft Country" dizisinin yanı sıra "12 Years a Slave" ve "Assassin's Creed" gibi filmlerde de rol almıştı.

Amerikalı aktör, 3 kez Emmy Ödülleri'ne aday gösterilmişti.

WILLIAMS HAKKINDA

Williams 1966'da Brooklyn'de doğdu. Brooklyn'de büyüyen Williams daha sonra George Westinghouse Career and Technical Education High School'a katıldı. Bazı gençlik sorunlarından sonra New York'ta National Black Theatre'ye kaydoldu.

Kariyerine ilaç şirketinde başlayan Williams, Janet Jackson's Rhythm Nation 1814'dan esinlenerek dansçı olarak kariyerini sürdürmek için okulu ve işi bıraktı. Kym Sims'in Too Blind To See It adlı videosunda arka plan dansçısı olarak işe başladı ve George Michael, Madonna gibi çeşitli sanatçıların videolarına ve turlarına eşlik etti. Ayrıca 1994'te Crystal Waters'in teklisi 100% Pure Love'da koreografide bulundu.

İlk rolü sonrası Tupac Shakur tarafından keşfedildikten sonra 1996'da Bullet filminde yine Shakur ile birlikte High Top olarak oynadı.

Ayrıca Williams kendisinin 25. yaş günü kutlaması sırasında New York'taki Jamaika Caddesi'nde bir bar kavgasında yüzüne aldığı büyük jilet yarası ile de biliniyor. İmzası haline gelen yarası çeşitli müzik kliplerinde oynama tekliflerinin gelmesi ve fotoğrafçı David LaChapelle'e modellik yapmasıyla sonuçlandı.

Aktör aynı zamanda American Civil Liberties Union'da elçi olarak görev yapmıştı.