Aralarında, Yasemin Kay Allen, Deniz Çakır, Hande Doğandemir ve Nazlı Sabancı'nın da bulunduğu ünlü isimler, HÜDAPAR'ın, 14 Mayıs seçimlerinde AKP listelerinden Meclis'e girmesine tepki gösterdi. Tepkilerini sosyal medya paylaşımları ile getiren çok sayıda isim, HÜDAPAR'ın gerici söylemlerini anımsattı.

Kaynak: Haber Merkezi
Ünlü isimlerden HÜDAPAR tepkisi: Payı olan kimseye hakkımı helal etmiyorum

Cumhurbaşkanı Seçimi'nde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alan ve parlamento seçimlerinde de AKP listelerinden boy göstererek Meclis vizesi alan HÜDAPAR'a yönelik tepkiler sürüyor.

Sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan kadınlar, HÜDAPAR'ın özellikle LGBTQ+ bireyler ve kadınların haklarına karşı kısıtlayıcı ve nefret barındıran söylemlerini anımsatarak duruma tepki gösteriyor.

Son olarak kadınlar için hayati öneme sahip olan 6284 sayılı kanunu hedef alan HÜDAPAR, ünlü isimler tarafından da sıklıkla eleştiriliyor.

Gerici söylemleriyle dikkat çeken HÜDAPAR'a tepkisini sosyal medya hesabından yayınladığı video ile dile getiren oyuncu Yasemin Kay Allen, şunları söyledi:

"Sakın benim sayfama irdelenmemiş, düşünülmemiş papağan gibi tekrarlanan argümanlarla gelmeyin… Özellikle kadınlar… Ben burada insan hakları ve özellikle kadın haklarını, çocuk haklarını ilgilendiren bir konudan bahsederken ‘Peki bu ne olacak?’ diye bana yansıttığınız o fesat düşüncelerinizi asla kabul etmiyorum ve kadınların ben çözüm odaklı düşünürken hepimizi ilgilendiren bir konuyla ilgili isyan ederken bana gelip bir takım yakıştırmalar ve muamele çekmeniz inanılmaz art niyetli… Kime neden saldırdığınıza dikkat edin. Çünkü muhatabınız ben değilim."

Sözlerine devam eden Allen linç kültürünü eleştirerek şöyle devam etti: 

"Bakın bu linç kültürü vesaire kaç kere karşılaştım. Ben kişisel algılamıyorum, sizin bu nefretinizi, sinirinizi, soramadığınız hesaplar var çıkaramadığınız hıncınız var. Bunu biliyorum. Ben kadınları, bizi birbirimize düşürmeye çalışan bir sistemin parçası olmayı reddediyorum. Bu hak arayışınızı, bu sormak istediğiniz hesapları gidin doğru yere sorun, bana değil… Bütün yorumları kapatacağım, bu kadar haksızlığın içinde ben de haksızlığa uğramayı kabul etmiyorum…"

Oyuncu Deniz Çakır da sandığa gitmeyen seçmeni eleştirerek "Bir lafım var bazı gevşeklere...! Hani şu oy vermeyen kararsızlara... Bu ülkede çocuk istismarcıları affedildi... Kadın mezarlığına döndü ülke... Şimdi kadını hepten yok sayan bir zihniyete yol vermektir kararsız kalmak... 'Bekar kadınları sahiplendireceğiz' diyen bir zihniyetin yolunu açmaktır oy vermemek... Eğitim sistemimizi ahiret öncelikli hale getireceğiz diyenlere emanet etmektir çocuklarımızı oy vermemek... Kararsız kalmak, bu ülkeyi karanlığa terk etmektir. Oy verin... Oy verin biz güzel insanlarız hatırlayın... Hatırlayın ayrıştırmamanın ne güzel şey olduğunu... Yarın bir kız çocuğunun gözlerinin içine utanmadan bakabilmek için OY VERİN..." ifadelerini kullandı. 

Nazlı Sabancı, sosyal medyada yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: "Kadınlar okumasın, küçücük çocuklar evlendirilsin zihniyetini savunan kadın adayını gölgeleyerek gösteren Yeniden Refah Partisi’nin ve HÜDA PAR’ın Meclis'e girmesinde payı olan kimseye kadın olarak hakkımı helal etmiyorum. Asla helal etmiyorum."

 

Oyuncu Hande Doğandemir de tepki gösteren isimler arasında yer aldı. İkinci tura dikkat çeken Doğandemir paylaşımında şu sözlere yer verdi: "Hiçbir şey kız çocuklarını, kadınları kendi malları köleleri gibi gören HÜDAPAR'ın Meclis'te olduğu gerçeğini değiştirmez... Bu gerçekle iki hafta daha savaşacağız..."