Rock'n Roll dünyasının ünlü isimleri The Rolling Stones, Bob Dylan, Peter Frampton'ın turlarını yöneten ve uzun süredir endüstrinin içinde olan Mick Brigden, köpeğine kazdığı mezara düşerek yaşamını yitirdi.

Ünlü menajer Mick Brigden, köpeği için kazdığı mezara düşerek yaşamını yitirdi

Gitarist Joe Satriani, The Rolling Stones ve diğer birçok büyük sanatçı için düzenlenen turneleri yöneten dünyaca ünlü menajer Mick Brigden, geçen hafta Santa Rosa'daki evinde köpeğine mezar kazarken geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybetti.

Brigden'in eşi Julia Dreyer Brigden, basına verdiği demeçte, Brigden'in evin bahçesinde ailenin hayatını kaybeden evcil köpeği için bir mezar kazdığını söyledi.

Kazma işlemi sırasında Bridgen'ın bir kaza geçirdiğini ve kaza sonucu hayatını kaybettiğini aktaran eşi, beklenmedik bir ölüm yaşandığını ve çok üzgün olduğunu dile getirdi.

73 yaşında hayatını kaybeden Brigden'ın ölümünün ardından yaptığı açıklamada gitarist JoeSatriani, "33 yıllık çılgın ve harika bir rock 'n' roll oldu deneyimi yaşattı bana" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Hiç bu kadar sıkı çalışmadım, bu kadar sıkı oynamadım, bu kadar çok gülüp ağlamadım. Çok müzik yaptım ve dünya çapında çok macera yaşadım. Hepsinde yanımda Mick vardı. O, müzik ticareti konusunda en büyük akıl hocasıydı. Dürüst, sert, besleyici, çalışkan, saygılı, inatçı, anlayışlı ve daha fazlasıydı. Mick'ten nasıl iyi bir insan olunacağı hakkında çok şey öğrendim. Şanlı kariyeri boyunca en büyük ve en iyi şekilde çalıştı ama her zaman nazik olmanın, saygılı olmanın ve işleri doğru şekilde yapmanın önemli olduğunu biliyordu.”

50 yılı aşan kariyeri boyunca Brigden, Humble Pie, Peter Frampton, Taj Mahal, Morrison ve Carlos Santana gibi isimler için turne menajeri olarak görev yaptı. Ayrıca Bob Dylan ve The Rolling Stones için turlar yönetti. Ancak Bridgen daha çok son 30 yıldır gitarist Joe Satriani'nin turnelerini yönetmesiyle tanınıyor.

MICK BRIGDEN KİMDİR?

Brigden, Peter Frampton, Van Morrison ve Carlos Santana gibi müzisyenlerin menajerliğini yaptı. Ayrıca Rolling Stones ve Bob Dylan için konser turlar yönetti.

Brigden, 4 Kasım 1947'de Southend-On-Sea'de (İngiltere) doğdu ancak ölüm ilanında yer alan bilgiye göre 19 yaşındayken Kanada'ya gitti. 1960'ların sonlarında rock grubu Mountain'dan Felix Pappalardi ile tanıştıktan ve yol müdürü olduktan sonra Toronto'ya taşındı ve grafik sanatçısı olarak çalıştı.

Temmuz 1969'da Brigden, eşi Julia ve rock konseri organizatörü Bill Graham ile San Francisco'daki Fillmore West'teki bir konserde tanıştı. Brigden, Graham'ın hamiliğini üstlendi ve şirketi Bill Graham Presents'ın (BGP) yönetim bölümünü devralmadan önce yedi yıl onun için çalıştı. BGP'de Brigden ve yardımcı lideri Arnie Pustilnik, 1970'lerin sonlarında Wolfgang Records'u kurdu ve "Take Me Home Tonight" şarkıcısı Eddie Money, şirketin ilk imzası oldu.

Brigden ve eşi, San Francisco Körfez Bölgesi'nde zaman geçirdikten sonra 2001 yılında Santa Rosa'ya yerleşti.