Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, UNRWA (Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile başkent Amman'da bir araya geldi

Kaynak: AA
Ürdün Dışişleri Bakanı, BM yetkilisi ile Filistinli mültecilere mali desteği görüştü

AMMAN (AA) - Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, UNRWA (Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile Filistinli mültecilere yönelik mali destek sağlanması konusunu ele aldı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, BM yetkilisi Lazzarini, başkent Amman'a yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Safedi ile görüştü.

Görüşmede, UNRWA'nın Filistinli mültecilere yönelik faaliyetlerine devam etmesi için uluslararası toplumun gerekli mali desteği sağlaması konusunda "pratik ve acil" çözümler bulması gerektiği ele alındı.

Safedi, UNRWA'nın mali açıdan güçlendirilerek BM'nin belirlediği esaslara göre görevini yerine getirmesinin ve mültecilere insanca bir yaşam sağlanmasının yanı sıra bunun "güvenli ve istikrarlı bir şekilde yapılmasının" gerektiğini vurguladı.

UNRWA'nın Filistinlilerin uluslararası meşruiyet kararları çerçevesinde geri dönüş ve tazminat haklarını güvence altına alacak şekilde faaliyet gösterdiğini belirten Safedi, mülteci sorunu çözülene kadar BM'nin sorumluluğuna uygun olarak UNRWA'nın çalışmalarını sürdürmesinin önemini kaydetti.

Lazzarini ise Ürdün'ün "Filistinli mültecilerin en büyük ev sahibi ve dolaylı destekçisi" olduğuna dikkati çekerek, UNRWA'ya mali ve siyasi desteklerinden ötürü Ürdün'e teşekkür etti.

Suriye, Lübnan, Ürdün, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki 5,5 milyondan fazla Filistinli mülteciye başta eğitim ve sağlık olmak üzere temel hizmetler sağlayan UNRWA, son yıllarda bağışçı ülkelerin desteklerini azaltması nedeniyle projelerine kaynak bulmakta zorlanıyor.