Ürdünlü iş insanı Tarık Hijazi’nin ortağı olduğu Kuzey Star Shipyard Denizcilik Şirketi, Tuzla Tersanesi’nde 5 bin 170 metrekarelik alanı doldurmak istedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, şirketin denizi doldurmasına “Ülkeye döviz girdisi artışı sağlaması” için izin verildiğini açıkladı.

Ürdün ortaklı şirket denizi doldurmak istedi, bakanlık ‘döviz gelecek’ diye izin verdi

İSMAİL ARI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’daki Tuzla Limanı için bir imar değişikliği yaptı.

İmar planı raporlarında, plan değişikliğinin denizi doldurmak için Ürdünlü iş insanı Tarık Hijazi’nin ortağı olduğu Kuzey Star Shipyard Denizcilik Şirketi tarafından talep edildiği belirtildi. Raporda, doldurulacak alana ilişkin, “Bu dolgu alanının; firma üretim faaliyetleri ve tesiste proje sayısına bağlı artış olması, dolayısı ile ülkeye döviz girdisi artışı ve ilave istihdam sağlanması amacıyla yeni inşa gemi projelerinin yapılması, tamamlanması ve bakım onarım gemi tamirleri esnasında verilecek hizmetler sürecinde ilave jig sahası ve atık geçici depolama alanı olarak kullanılması düşünülmektedir” bilgisine yer verildi.

Bu imar planı değişikliğiyle de 5 bin 170 metrekarelik alanın doldurulmasına olanak sağlandı.

Ayrıca, alanın mülkiyetinin Hazine’ye ait olduğu, Ürdün ortaklı şirketin ise kiracı olduğu da açıklanarak şu bilgilere yer verildi: “İmar planı değişikliğinin yapıldığı parsel üzerinde bulunan Kuzey Star Shipyard Denizcilik Tersanesi’nin de içinde bulunduğu planlama alanının tümü, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazdır. Tersane alanı İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından işletmelere uzun dönemli olarak kiralanmıştır.”