SOL Parti, 8 Ekim’deki Uşak Üretici Mitingi için çalışmalarını sürdürüyor. Bir üretici, “Artık karın tokluğuna çiftçilik yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Üreticinin hakları için omuz omuza
Fotoğraf: BirGün

Berkay SAĞOL

SOL Parti’nin 8 Ekim günü saat 15.00'te Uşak Valilik Meydanı’nda gerçekleştireceği Üretici Mitingi için çalışmalar devam ediyor. SOL Partililer, Uşak Merkez ile Banaz ilçesindeki semt pazarlarını gezdi, bildiri dağıtarak üreticileri ve yurttaşları mitinge davet etti.

KARIN TOKLUĞUNA

Semt pazarında fasulye ve barbunyaları satan bir yurttaş, "Ürettiğimiz tüm bakliyatları gelip pazarda satıyoruz ama neye yarar. Akşama kadar sattığımız ürünlerin parasıyla mazot alıp depoyu doldurup geri köye dönüyoruz. Artık karın tokluğuna çiftçilik yapıyoruz. Gübre, mazot ve elektrik fiyatları uçtu gitti. Nereye kadar böyle gidecek, bilmiyorum. Hasat ettiğimiz ekinlerin yerine yenisini ekemiyoruz" dedi.

Öksüz Köyü'nden Banaz'daki semt pazarına satış yapmaya gelen bir başka üretici ise, "Gübrenin fiyatı arttı. Tarlamı sulamak için ayda bin TL'den fazla elektrik faturası ödüyorum. Mazot fiyatları zaten ortada... Pazaryerinde kilosuna ‘15-20 TL’ deyince insanlar ‘Çok pahalı’ diyor. Haklılar ama biz ne yapacağız? Bizlere artık bir çözüm göstermeleri gerekiyor. Üretecek durumumuz kalmadı artık sesimizi duysunlar" diye konuştu.

Banaz’daki semt pazarında alışveriş yapan bir diğer yurttaş ise şunları dile getirdi: “Cebimde 100 TL var. Bu paranın ne hükmü var? Şimdi bir koli yumurta alacağım ve paranın büyük çoğunluğu bitecek. Bugüne kadar en büyük sağcılardan biriydim ama artık değilim. Bugüne kadar hiçbir hayır görmedim. Bir de üstüne yaşadığımız hayata bakın."